Saga - The Best Of (2021)

Alternatieve titel: All Hits Since 1978

1 stem

Canada
Label: earMUSIC

1. Humble Stance (5:44)
  2. How Long (3:58)
  3. Careful Where You Step (4:22)
  4. On the Loose (4:11)
  5. Wind Him Up (5:47)
  6. Scratching the Surface (5:14)
  7. The Flyer (3:43)
  8. What Do I Know? (3:38)
  9. (You Were) Never Alone (4:27)
  10. Money Talks (4:08)
  11. It's Your Life (4:08)
  12. Anywhere You Wanna Go (5:29)
  13. I'll Be (6:21)
  14. Perfectionist (5:43)
  15. Slow Motion (3:53)
  16. Don't Be Late (Chapter Two) (6:05)
  17. Time's Up (4:03)
  18. Take a Chance (3:51)
  19. Giant (7:17)
  20. The Security of Illusion (5:42)
  21. Heaven Can Wait (6:16)
  22. The One (4:21)
  23. Rise and Shine (3:32)
  24. Trust (5:41)
  25. Book of Lies (5:44)
  26. Wind Him Up [Acoustic] (5:08)
  27. Always There [Acoustic] (4:08)
avatar van BlauweVla
Nog een compilatie van earMUSIC... Er was in 2015 al "Saga - Best Of Now & Then, The Collection, 1978 - Infinity" met een aantal dezelfde tracks. Tja een aantal nummers mogen gewoon niet ontbreken op een verzamelaar. Wat deze dubbelaar voor mij interessant maakt zijn de nummers van eind jaren 80 tot nu. Ik heb nu nog maar één 'later' regulier album van Saga, namelijk het wat wollige "Marathon". De latere Saga heeft zeker een aantal klassiekers gemaakt, die het live ook goed doen, maar hele albums hebben mij nog niet doen overtuigen om ze aan te schaffen. Deze verzamelaar heeft een keur aan verschillend geproduceerde tracks. De eerste 7 platen hadden ook allemaal een eigen geluid, maar het klonk te allen tijden goed. Op de 'nieuwere nummers' gaat het soms een beetje mis: bijvoorbeeld een heel lomp drumgeluid, of een te drukke productie. Maar dat kan de pret niet drukken, het is op deze manier beter te luisteren als een heel album met een dergelijk probleem. Ondanks de wat hak op de tak ervaring. De 2 akoestische tracks van het recentste Saga album zijn ook een welkome aanvulling hierop.

Ik had nog een technisch probleem. De eerste CD heeft de langste speeltijd, aan het uiteinde van de CD zat een doorzichtig druppeltje dat niet te verwijderen was. zodoende was "Always There [Acoustic]" maar half af te spelen. JPC.de heeft dit prima opgelost, zonder extra kosten. De nieuwe versie die kreeg had op de tweede CD eenzelfde bultje. gelukkig is die iets korter van speellengte en is het gewoon af te spelen. Maar ik hoop wel dat earMUSIC de kwaliteit goed blijft controleren.