Peter Criss - One for All (2007)

Label: Megaforce

1. One for All (4:42)
  2. Doesn't Get Better Than This (3:51)
  3. Last Night (3:36)
  4. What a Difference a Day Makes (2:47)
  5. Hope (4:24)
  6. Faces in the Crowd (4:27)
  7. Send in the Clowns (5:08)
  8. Falling All over Again (4:47)
  9. Whisper (4:16)
  10. Heart Behind These Hands (3:39)
  11. Memories (3:48)
  12. Space Ace (5:09)
Empyrium
De man die niet zingen kan komt eindelijk weer met een nieuw plaatje. De vier liedjes die zijn gelekt klinken niet echt hoopvol. Maar ja, als KISS fan koop je het toch wel weer. Al was het maar om je collectie up-to-date te houden.

Deze CD is vrijwel unaniem met de grond gelijk gemaakt door Kiss-fans..... Onterecht vind ik! Criss is inderdaad geen groot zanger, maar dat is Bob Dylan toch ook niet? Dit is in de eerste plaats een heel eerlijke en persoonlijke plaat, met overal het algemeen vrij rustige, maar wel oprechte nummers.

Daar kan Gene Simmons nog een puntje aan zuigen

avatar van devel-hunt
Grote klasse dat het meneer Criss is gelukt een platenmaatschappij te vinden die deze schaamteloze rotzooi op de markt wilde brengen.
Voor deze daad een 0,5!!

Empyrium
Eerste plaat van een drieluik die volgt. Dit is de plaat die hij altijd al wilde maken, een album met ballads. De andere twee delen zijn een swing en een rock plaat.

What a Difference a Day Makes is opgedragen aan zijn moeder, One for All is een ode aan alle mensen die zijn omgekomen tijdens 9/11, Faces in the Crowd gaat over het gevoel wat Peter voelde tijdens van de KISS reunie van 1996 t/m 2001.

Probleem van Peter is echter dat zijn stem niet al te vast klinkt en algemeen genomen geen groots componist is. Plus punt is dat hij uit het hart zingt en soms het idee heb dat hij echt jankend het één en ander loopt in te zingen.

Door dit laatste komt de plaat bijna tot een voldoende maar alleen als je een echte fan bent, anders is het niet om aan te horen en moet je de persoon (en de zware tijden uit zijn leven) echt kennen.

Peter heeft het zelf geproduceerd en met Paul Shaffer (B.B. King, Carl Perkins, George Clinton, Bootsy Collins, Robert Plant) en Will Lee (David Sanborn, Boz Scaggs, Frank Sinatra, Cat Stevens) gemaakt.

avatar van devel-hunt
Is DIT de plaat die hij altijd wilde maken??
Een drieluik??? Komen er nog twee van dit soort van meesterweken aan??

Probleem is echter dat Peter niet muzikaal genoeg is voor een solo carriere, en geluk had dat hij bij een band als Kiss achter de drums plaats kon nemen, meer redenen zijn er niet dat deze meneer onder kenners een heel klein beetje naamsbekendheid heeft. Deze man probeert al sinds 1980 een solo carriere uit de grond te stampen, maar is vanaf dag één door niemand serieus genomen. 28 jaar later is hij nog geen steek opgeschoten, het begint zielig te worden!!

jullie dombo's zijn dom! ik vind alle platen van hem geweldig

avatar van The Cat woman
Weirdomusic.com schreef:

Daar kan Gene Simmons nog een puntje aan zuigen

Deze plaat is echt niet o.k hoor, zeg ik als all time Kiss fan, maar we moeten wel en beetje kritisch blijven. Deze plaat is echt slecht, of heb je iets aan je gehoor. De vergelijking met Dylan slaat werkelijk nergens op.

avatar van Crush
Persoonlijk hoor ik liever Peter Criss dan Bob Dylan.

avatar van Von Helsing
Peter Criss komt in april van 2010 ook weer met een nieuwe plaat. Dit keer wordt het een echt hardrock album. Tien nummers zijn inmiddels al opgenomen met oa Richie Scarlett (drankorgel en een oud bandlid van Frehley's Comet).

Ben benieuwd of de nieuwe KISS en Ace Frehley cd's het niveau van Peter een beetje weet op te krikken, naar voorkeur eentje die ook voor de verandering luisterbaar is.

derkrijks
daanbolwerk schreef:
jullie dombo's zijn dom! ik vind alle platen van hem geweldig

En je geeft alle platen van Kiss 5 sterren. Heb deze gister gedownload..... Hij is zo geweldig slecht.... En wat er al eerder gezegd werd, GEEF HET OP. Had hij al eerder moeten doen. Hij heeft te weinig talent om alleen muziek te maken. Hij was een redelijke drummer, maar compositorisch heeft hij het nooit alleen gekund. Ik vind het jammer, maar talenten worden niet zoveel geboren.

avatar van Von Helsing
Via deze weg wens ik Peter veel sterke in zijn strijd tegen borstkanker.

avatar van goldendream
is er een single van dit album?

avatar van Von Helsing
Geen singles werden van dit album getrokken en ook geen airplay.

avatar van goldendream
Is er een nummer de moeite waard?

avatar van Von Helsing
Memories is redelijk, de rest niet zo. Volgend jaar komt zijn nieuwe album uit.

0,5
Dit album eerst maar eens gedownload voor een eerste luisterbeurt. Ik besluit hier mijn geld niet voor uit te geven. Wat een waste of time. Nog slechter dan cat #1, en vergeleken met deze zijn zijn eerste twee albums Sgt. Pepper en Revolver. 0,5

avatar van Psykootje
Waardeloos album .
Ik heb ook geen idee wat de muziekale stijl zou moeten zijn . Ik ben thuis in toch wel veel genre's in de muziek maar ik zou niet weten waar dit onder valt . Nu is dat niet altijd slecht maar in dit geval wel . Er staat geen fatsoenlijke melodie op , de zang is vals en muzikaal is het ssssaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiii .

avatar van Psykootje
Crush schreef:
Persoonlijk hoor ik liever Peter Criss dan Bob Dylan.

?????????????? verder ben je wel ok????????? Waarom zou je PC vergelijken met BD ??
BD is een singer/songwriter , PC kan niet zingen nie en geen liedje schrijven nie !

avatar van Crush
Von Helsing schreef:
Peter Criss komt in april van 2010 ook weer met een nieuwe plaat.

Misschien 2020?

avatar van goldendream
Is er een single van dit album afkomstig?

avatar van Brutus
1,0
Met afstand zijn slechtste album. Doesn't get better than This is nog te pruimen.