Death Mix (2001)

1 stem

Hip-Hop / Electronic
Label: Landspeed

1. Afrika Bambaataa Zulu Nation Cosmic Force - Zulu Nation Throwdown
  2. Afrika Bambaataa & Soulsonic Force - Zulu Nation Throwdown (Part 2)
  3. Afrika Bambaataa - Death Mix [Part 1 - Live]
  10. Harlem Underground Band - Ain't No Sunshine
  11. Ann Winley en Harlem Underground Band - Back Up Push Baby
avatar van MAS
MAS
Paul Winley Records was een klein label uit New York dat soul, funk en hiphop uitbracht. Naast vroeg werk van Afrika Bambaataa, bracht Paul Winley ook platen uit zijn zijn dochters Paulette en Tanya Winley. Deze twee hiphop pioniers zijn verantwoordelijk voor de eerste uitgebrachte hiphopplaat gemaakt door vrouwen, namelijk Rhymin' and Rappin. Volgens sommige bronnen is dit zelfs de eerste hiphopplaat ooit.

Van deze compilatie zijn vooral de tracks van Afrika Bambaataa de moeite waard (al vind ik Death Mix 2 vreselijk). De tracks van Paulette en Tanya zijn vermakelijk om naar te luisteren, maar zijn erg simpel en duidelijk uit de begintijd van hiphop. De funk tracks van Harlem Underground Band hebben de tand destijds helaas niet doorstaan en zijn niet echt prettig om naar te luisteren. Leuk detail is wel dat een van de leden de vrouw van Paul Winley is.

Al met al een leuke verzamelaar van een label dat een kleine, maar belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het ontstaan van het genre hiphop.