Lorkin O'Reilly - Marriage Material (2021)

geen stemmen

Folk
Label: Team Love

1. Teethmares (2:22)
  2. Still You (3:02)
  3. Pelé Pelé (3:19)
  4. Mulberry Bush (3:37)
  5. Allan (4:23)
  6. Napoleon Complex (3:12)
  7. Twist (3:21)

met Laura Quirke

8. One Hit Wonder (2:21)
  9. Big Silly Heart (3:25)
  10. Cacti (1:58)
  11. Baby Steps (6:28)
avatar van meneer
Een bijzonder album wat rustig voortkabbelt maar welke ik toch steeds weer opnieuw opzet. Ik kende Lorkin O'Reilly totaal niet maar via een luisterlijst van Justin Vernon hoorde ik het nummer Still You. En dat trok mij naar dit album.

Een duidelijke lijn met, op zich, een herhalende opzet maar het is zo relaxed en zijn stem is fijn. Mooie teksten van deze Schot die in New York woont. Rustige gitaar, ietwat krakende stem, wat drums en ergens op de achtergrond wat sferische geluiden. En, alhoewel het album zich in een bepaalde doorgaande flow bevindt, heeft het z'n eigen hoogtepunten.

Misschien is het iets met deze heerlijke dagen waarbij de zomer zich in dezelfde flow zachtjes laat afvloeien naar de herfst.

Ik geniet echt..