Rot - Organic (2021)

geen stemmen

Braziliƫ
Metal / Punk
Label: Larvae

1. Sobre Esses Dias (1:47)

met Helô Knup

2. Obsolete Reveries (0:34)
  3. Religion Is Mass Dementia (0:29)
  4. Until It's Worthless (0:55)
  5. Smile Stupidly (1:04)
  6. The State Is the Denial of Humanity (0:52)
  7. Damned We Are (0:53)
  8. The Nausea (0:58)
  9. The Neverending Anguish Haunts My Days (1:07)
  10. Your Scene Lasts Up to Where Your Conceit Goes (0:42)
  11. Still Resist (0:18)
  12. Dead Dreams (0:55)
  13. Under Black Clouds (1:41)
  14. Sadistic Creature (0:55)
  15. Corja Maldita (0:48)

met João Gordo

16. Hawkish (1:17)
  17. Moving in Circles (0:38)
  18. Death Squads (1:32)

met Karine Campanille

19. Morrer Como Se Nunca Tivesse Existido (0:43)
  20. Neutrality (0:35)
  21. Downfall (1:34)
  22. Selfish (0:46)
  23. Blind and Deaf (1:43)
  24. No Rest Against Fascism (1:12)
  25. Superfluous Feeling of Happiness (0:41)
avatar van bennerd
B.Robertson blijft on-point met de grind-toevoegingen. Leuk dat deze al op de site stond! ROT schijnt een nogal legendarische Braziliaanse grindcore-band te zijn, die toch ook al weer 31 jaar aan de weg timmert (korte pauze daargelaten). Organic is mijn eerste kennismaking en het is geen slechte, ook al springt het op het eerste gehoor ook niet echt boven de collega's in het genre uit.

Het is in elk geval een goede reminder om eindelijk eens Cruel Face of Life te gaan beluisteren, die durft al eens een mooie vermelding krijgen in de grind-kringen.

avatar van B.Robertson
Grindcore blijft een toevoeghobby en zorgt voor binding met hedendaagse metal, al dan niet punk, in mijn geval. Nieuwe releases zijn er niet zo gekke veel meer sinds Corona, of dan wel het kwalitatief betere werk. Misschien omdat bands hun albums niet live konden promoten en tafelverkoop in de zaal van CD's e.a. merchandising er dan bij inschiet. Rot heb ik de 2CD Dirty Old Grindcores van; het gebruikelijke overzicht van splits, rare tracks e.d. Organic moet hun zesde album zijn en qua invloedrijkheid is er een tribute aan hen gericht: Pushing the Stone (2011)