Deel 5 in de Promo Files reeks, en we naderen interessanter gebied. De evolutie gaat zeer geleidelijk, maar veel beter is deze File nog niet en algemeen gezien blijft het een wat onbevredigend geheel, met nog steeds geen echt goeie nummers.
Beetje vreemd dat Promo hier eens opent met een Intro, aangezien het de enige keer is dat hij dit doet op een File release (als ik me niet al te erg vergis). Brengt verder ook weinig bij, al is het op zich geen slechte intro. Wat wazige samples, af en toe een verre beat en enkele voice samples. "Broaden Our Minds" is een mindere track, net gered door het wat stevigere tempo. Moest dit een oudere Promo track geweest zijn, zou hij wellicht wat trager zijn uitgevallen, en op de hoop kuttracks gemogen hebben. Maar het valt dus nog mee, al valt er verder weer weinig te beleven. Beetje vervelende samples, en enkel de laatste minuut wordt het leuk. "Patterns In Chaos" lijdt wat aan hetzelfde syndroom. Vooral die oerirritante bass die maar weigert weg te gaan verpest het voor deze plaat. Wel hoor je Promo hier voor het eerst echt stevig met verschillende bassklanken spelen, al is het nog zo ruw, dat het maar weinig boeit. Redelijke melodie halverwege, die zoals eerder gezegd gespoiled wordt door de bass.
"Midnight Impact" klinkt wat lekkerder, beetje voller, al had de melodie wel wat opbeurender, dan wel scherper gemogen. Nu klinkt het wat als een zeurdeuntje dat de plaat een beetje lamlegt. "Counter Attack" is voor mij de lekkerste plaat van de EP. Eindelijk een track die lekker wegbeukt zonder irriterende bassen te hebben. By all means, niet perfekt, en redelijk simpel, maar een aangename melodie en een stevig ritme.
Ook deze hou ik even op 2.5*, want geen enkele track zou ik nog spontaan opzetten, al is er dus wel weer wat progressie merkbaar. Nog even Promo, en de voldoendes komen eraan