Tim Finn & Phil Manzanera - Caught by the Heart (2021)

Nieuw-Zeeland / Verenigd Koninkrijk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Mambo! Salsa!… (4:15)
  2. The Cry of the Earth (4:01)
  3. Caught by the Heart (3:35)
  4. La Ruleta de la Fortuna (4:59)
  5. All That's Human (4:12)
  6. Malecon (4:01)
  7. Bajo Luz Distinta (3:37)
  8. A Galleon of Stars (3:48)
  9. Vamos Despacio (4:32)
  10. La Musica del Tiempo (6:11)
avatar van vigil
Reuze interessante combi, Bonk wat weet jij er van? zo op t eerste gezicht lijkt het op een cursus Spaans voor beginners

avatar van dix
dix
Die combi kent zijn oorsprong 45 jaar eerder, Manzanera produceerde de tweede van Split Enz

avatar van Bonk
Split Enz stond daarvoor nog eens in het voorprogramma van Roxy Music. Dat was voor zover ik weet het eerste contact. Inderdaad daarna heeft Manzanera een plaat van Split Enz geproduceerd. Dankzij de lockdown hadden ze weer eens tijd om eens iets samen te doen en dan maakt de afstand niet zo veel uit. Het schijnt een erg gevarieerd album te gaan worden qua stijl. Ik ben benieuwd.

Ben ook wel benieuwd naar deze combinatie

avatar van vigil
Hier de nodige info en een clip van het titelnummer welke erg interessant klinkt

Tim Finn & Phil Manzanera / Caught by the Heart – SuperDeluxeEdition

kan er nog niet echt warm van worden...

avatar van papat
Zeer vermakelijke plaat. Herkenbare gitaarsound van Manzanera, exotische ritmes, fraaie zang van Finn. Kom maar op met deel twee, er schijnen nog tien nummers klaar te liggen volgens de tekst van Manzanera in het boekje.

avatar van vigil
Ik heb dit album lang links laten liggen, ik had er toch een soort van gedachte bij de heren een soort zonnig Zuid-Amerikaans album hadden gemaakt waarbij Tim door zijn rug was gegaan omdat hij dacht de Samba nog prima mee te kunnen doen... Maar dat heb ik toch wel ten onrechte gedacht, het is een zeer fascinerende plaat vol met gelaagde (art/world)muziek.