Promo - System Feedback (1999)

Dance
Label: Promofile

1. System Feedback
  2. Vicious Circle

met X-ess

3. Emotions over Anger
  4. Going Mental
avatar van Onderhond
En zo gaan we mooi het Promo rijtje af. En weer een release die bij mij weinig teweeg brengt/teweeg bracht, al is er wel een lichte verbetering merkbaar.

"System Feedback" is in ieder geval luisterbaar. Geen wereldtrack, nog steeds wat saai, maar er zit toch een beetje tempo in. Halverwege wordt het zelfs even leuk, al is het niet voor lang, want snel genoeg sterft de melodie weer uit en gaat het wat hersenloos gedreun verder. "Vicious Circle" is weer zo'n Promo track waar ik niks mee kan. Klinkt echt voor geen meter, domme basses en irritante melodie samples. Ik verwacht van hardcore dat het een beetje opbeurend werkt, dat het een soort energiek effect heeft, maar dit vind ik gewoon zware depri muziek.

Kant B van de EP is wat beter, met "Emotions Over Anger", een wat simpel danstrackje, maar verder wel aardig. Simpele melodie met simpele basses, en een wel leuke voicesample die het em doen. Maar de beste plaat van deze EP voor mij is ongetwijfeld "Going Mental", de Innerdrive track van dienst. Het begint nog redelijk loom, maar de opbouw werkt wel, zeker als er na kwart track er een lekker stompbass overheen gegooid wordt. Leuke techno die een aardig stukje wegbeukt, en perfekt dienst doet als goeie danstrack.

Nogal wat middelmaat dus, met Vicious Circle als enige echte ondermaatse track en Going Mental als relatieve uitspringer. 2.5*, we gaan langzaam maar zeker omhoog.

avatar van Goodfella
Onderhond schreef:

OMFG Een track die geldt als de ultieme subwoofertest vind je domme basses hebben? Je hebt zó'n totaal ander referentiekader dan ik - met film em muziek iig - dat ik met zo'n opmerking echt helemaal niets kan. Er zit wel ergens een grote lijn in onze intresses en ik lees ondanks alles je stukjes graag, maar daar houdt het wel mee op. Wereldtrack, die Vicious Circle.

avatar van Onderhond
Tja, niks nieuws hé Goodfella. Ik heb m'n nummers graag wat sneller en/of voller, en m'n basses wat ingekleder, ipv bare. Vicious Circle vloeit voor geen meter, en is dus niks boeiend. Ik kan zo ongeveer wel al voorspellen bij welke nummers wij totaal verschillen van mening. Dus met een beetje goeie wil heb je net heel veel aan m'n posts