The Autumn Defense - Circles (2003)

Roots / Folk
Label: Arena Rock

1. Silence (4:07)
  2. The Sun in California (3:37)
  3. Written in the Snow (3:33)
  4. The Answer (3:34)
  5. The World (Will Soon Turn Our Way) (2:50)
  6. Why I'm Like This (3:37)
  7. Tuesday Morning (4:34)
  8. Some Kind of Fool (3:44)
  9. Iowa City Adieu (3:16)
  10. Circles (4:22)
The Autumn Defense zijn vooral Wilco bassist John Stirratt en multi instrumentalist Pat Sansone die later ook bij Wilco terecht kwam. Je zult Wilco vanzelfsprekend wel wat terughoren in de muziek, maar het uitgangspunt is wel wat anders. Als je de hoes bekijkt verwacht je symphonische muziek, maar daar lijkt dit al helemaal niet op. De inspiratie halen de heren vooral in de jaren 70 en dan moet je denken aan bands als America, Bread, Beach Boys, Lindisfarne. Met andere woorden, mooie rustige nummers, zonder rafelige randjes. Goede productie, lekker in het gehoor, ideaal voor een wat romantisch avondje. Nu klinkt dat allemaal wel negatief, maar dat is niet zo bedoeld. Het is gewoon goede muziek, maar je moet wel weten wat te verwachten. Record Store Days heeft deze band ook weer ontdekt , in 2016 werd de eerste plaat van The Autumn Defense in beperkte oplage als vinyl uitgebracht, in 2017 Circles (600 stuks).
Ik heb de cd uit 2003, zal deze niet al te vaak uit de kast halen, maar zo nu en dan is er niets mis mee. Enkel heb je echt het idee dat je halverwege de jaren 70 ben beland in plaats van the millenniums.