The Cookers - Look Out! (2021)

Jazz
Label: Gearbox

1. The Mystery of Monifa Brown (8:30)
  2. Destiny Is Yours (9:36)
  3. Cat's Out the Bag (5:00)
  4. Somalia (6:37)
  5. AKA Reggie (7:14)
  6. Traveling Lady (8:36)
  7. Mutima (9:03)
Soledad
Tony waar blijf je nou man?

avatar van Tony
Jaja, rustig man, ik word al een dagje ouder, he? Maar okay...

Destiny is Yours en Somalia kennen we natuurlijk van onze Billy Harper, check. Ik ben benieuwd naar de uitvoeringen hier, zeker met de modernste opnametechnieken, zoals eerdere albums ook al uitblonken in geluidskwaliteit. Mutima is van Cecil McBee, toch? Ook check, klasse compositie uit z'n Strata-East tijd. De overige nummers zeggen me zo snel even niks. Maar het concept, van ieder bandlid nemen we iets op, is nog steeds intact zo te zien.

Maar hij is dus echt zo goed, Soledad dat je er nu al 4,5 aan geeft? Dan ben ik verplicht 'm snel te gaan beluisteren. Wordt vervolgd. Had ik je al verteld dat The Cookers in Amerika touren / hebben getourd? Ik heb t management gemaild of ze nog hier komen, maar daar heb ik niks op gehoord helaas. Effe in de gaten houden dus. Volgens mij leven ze allemaal nog....

Soledad
Hé je hebt de Antibes plaat van Harper ook nog niet. Als je zo doorgaat laat ik je permanent verwijderen uit de 2 ledige Mume Billy Harper fanclub!

Maar ff zonder dollen. Ik zit een beetje tussen de 4 en 4.5. Het is precies wat je verwacht van een Cookers plaat: niets revolutionairs maar toch 55 minuten improvisatie op het allerhoogste niveau. Van de hele plaat spettert de absolute topklasse. Erg lekker thuiskomen en als je fan bent eigenlijk weer onmisbaar. Voor 30 euro is deze dubbelvinyl plaat ook redelijk betaalbaar en het klinkt allemaal prachtig.

Ik hou hun site nauwlettend in de gaten maar ik vrees dat we echt naar Baltimore moeten. Laten we er maar gelijk een weekje noordoostkust van maken dan. Ik ben zo bang dat we deze band net gaan missen

avatar van Tony
Soledad schreef:

Sorry vriend, ik zal beter mijn best gaan doen, beloofd.

Voor 30 euro is deze dubbelvinyl plaat ook redelijk betaalbaar

Dat is de overweging waard inderdaad! Nu ik de hoes wat beter bekeken heb, zie 'm zitten onze Billy, held! Die man lijkt niet oud te willen worden, wel?

Soledad schreef:
Ik ben zo bang dat we deze band net gaan missen

Ik vrees er ook voor. En we waren zo close vorig jaar, verdomme! Kan er weer pissig om worden.

Mssr Renard
Jongens, dit is niet normaal hoor, hoe goed dit is. Deze oude mannen knallen wel echt enorm met deze plaat. Daar waar oude mannen in de prog en rock me steeds weer teleurstellen, is dit toch wel echt een enorm energieke, vurige en oprechte plaat.

Deze moet ik gewoon in huis hebben (denk ik).