Suspiria - Dancefloor Tragedy (1998)

Alternatieve titel: The Best Of

Rock / Electronic
Label: Cleopatra

1. Zephyr (1:15)
  2. Allegedly, Dancefloor Tragedy (4:38)
  3. Glitter (4:16)
  4. You Bleed Me [909th Dry Mix] (5:27)
  5. (Now, We See) the Swine (5:17)
  6. Night Time (5:08)
  7. All in Pieces (5:06)
  8. Assassin Soul (4:36)
  9. Exclusive (4:23)
  10. Behind the Wheel (5:33)
  11. Olympian in Ivory (4:52)
  12. The Frozen Ones (4:52)
  13. Far Heavens [Remix] (4:24)
  14. Goodbye 70's [Club Mix] (3:15)
  15. Treacher Song (Toxic) (6:05)
jean maurice
een interessante gothic/wave band uit de jaren negentig Suspiria was een van de eerste nu-wave bands die erin slaagde om oude new wave te moderniseren met behulp van een electro-dance beat. Behoort nog altijd tot de betere acts uit het genre van de jaren negentig vind ik., trouwens het label Cleopatra doet vermoeden dat deze formatie uit de VS komt dat is niet zo het was een Britse band. Later na het vertrek van de zanger is Suspiria verder gegaan als IntraVenus.

Waar zijn ze mee te vergelijken; als je ze ergens mee kunt vergelijken.

Sheplays

deric raven schreef:
Waar zijn ze mee te vergelijken; als je ze ergens mee kunt vergelijken.

ik vind dat altijd moeilijk, het is heel dansbaar elke song heeft een lekkere beat, en ik heb ze veel gedraaid destijds. Denk aan een hele moderne uitvoering van Sisters/Yazoo maar dan nog gaat deze vergelijking mank. Het is typische jaren negentig wave, met een beat en daaroverheen een mooie rythmn gitaar met af en toe een uitwaaiende uitschieter

Klinkt niet verkeerd; inderdaad wel duidelijk Sisters invloeden, maar daar stoor ik mij niet aan.

jean maurice
Er staan twee leuke covers op deze cd, Behind the Wheel van Depeche Mode, en Goodbye 70's van Yazoo

Jean Maurice, je blijft me verbazen met je kennis op gothic/wave. Dat wordt weer smullen.

jean maurice
ach gothic/wave is nu eenmaal mijn kindje!! maar bedankt voor je compliment en ik zal mijn best blijven doen jullie te verrassen

Ik heb deze verzamelaar nu helemaal geluisterd. Hij klinkt aardig, maar is weinig orgineel. De cover van Goodnight 70's valt me toch wel erg tegen. De vergelijking met Yazoo vind ik ver gezocht, inderdaad een beetje het broertje was The Sisters en Bauhaus, maar dan verkouden en zonder de baard in de keel. Niet slecht, maar ook niets meer.

jean maurice
verkouden en zonder baard in de keel.grappig
zo'n beschrijving heb ik nog nooit gelezen van Suspiria

ach wat is origineel? wat in ieder geval origineel was van dit duo, dat ze wave/goth wisten te combineren met een typische dance(house) beat,
ik vind Suspiria nog altijd erg goed, ik vind die beat zo lekker en draai ze daarom nog regelmatig