Soil & "Pimp" Sessions - Pimpoint (2007)

Japan

8. Hype of Gold (5:56)
  9. Pluto (5:27)
  10. The Party (2:51)
  11. Funky Goldman (3:57)
  12. The Slaughter Suite (3:52)
  13. Scales (4:53)
Kid A(cid)
Japanse death jazz.

avatar van essence
Up-tempo jazz waarin vooral sax en trompet de hoofdrol spelen. Fijn album, maar ik denk toch dat je deze gekke bende live aan het werk moet kunnen zien.

Kid A(cid)
Hhmm.... Dank je wel dat je uitlegt wat het is, anders had ik nog steeds geen idee gehad van wat het zou zijn

avatar van Sander14
essence schreef:

Live inderdaad een stuk beter dan op CD. Gisteren aan het werk gezien op het Gent Jazz Festival en, ondanks dat er iets minder volk was dan daarvoor (omdat de meeste mensen deze band niet echt kennen wrs), was het toch een grandioos feestje. Het publiek ging terecht helemaal uit de bol. 5 echte TOPmuzikanten!

Dwangbuis
Op Gent Jazz waren ze inderdaad erg goed. Naar ik mij herinner speelden ze track 11, Funky Goldman, maar als je die op plaat hoort, valt de energie grotendeels weg en is die 'agitator' (de man met de panama op de hoes) een maat voor niks. Zonder twijfel goeie artiesten, die zichzelf groot hebben gemaakt in improjazz, en live one hell of a party, dat wel.

avatar van Reinbo
Waren op North Sea Jazz het hoogtepunt. Geweldige energieke muziek.