File 09 alweer, en we zijn bijna aan het eind van de Promo File reeks. Weer een stap in de goeie richting, met eindelijk een steady niveau van goeie tracks.
"Different Breed Of Men" is op zich nog de minste track. Niet slecht, maar wat aan de saaie kant, met straight basses, weinig variatie in ritme en weinig echt geanimeerde stukken. Gewone voice sample, wat stevige kicks, enkele drops en dat is het dan. Hoogtepunt van deze EP is ongetwijfeld "Virgin Territory", eindelijk eens een goeie samenwerking met Catscan, en wat voor één. Leuke voice sample gepikt van Reservoir Dogs (het Madonna verhaaltje) als intro, gevolgd door lekkere rauwe en stevige basses, vooral wanneer er halverwege wat stevige distortion doorgedraaid wordt. Leuk "corkscrew" sampletje, perfect rauwe sound en genoeg variatie om niet te vervelen. Hadden ze er zo maar meer gemaakt.
"My Underground Madness" is nogmaals Promo's obligatoire partytrack, weer simpel, weer leuk, weer gewoon effectief. Enige nuance hier is dat het tweede deel van het nummer mij wat meer aan de pre-File tracks van Promo doet terugdenken. "Bullet From The Gun" sluit de EP knallend af, met een geinig melodietje en een collectie volle samples. Vooral wat gevarieerder dan "Different Breed Of Men", zodat het nummer over een betere houdbaarheidsdatum beschikt.
4*, goeie EP, constant niveau, met enig klein dipje "Different Breed Of Men". Mocht ook wel na 8 EPs