Clan of Xymox - Limbo (2021)

Label: Metropolis

1. Brave New World (5:15)
  2. Lockdown (4:33)
  3. Big Brother (5:26)
  4. The Great Reset (5:11)
  5. Forgotten (5:06)
  6. Limbo (4:37)
  7. No Way Out (4:19)
  8. In Control (3:43)
  9. The Great Depression (4:25)
  10. The One Percent (3:50)
  11. Dystopia (5:09)
  12. How Long? (3:59)
Klinkt op het eerste gehoor alvast goed! Hoor ik hier soms hun 'oude' sound terug? Uitgebreidere beschrijving volgt zodra ik het origineel heb. Krijgt bij de alternatieve webzines goede reviews.

Speciaal naar jouw geboortegrond genoemd Scarlet ?

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
deric raven schreef:
Speciaal naar jouw geboortegrond genoemd Scarlet ?

Naar een bekend nummer van John Watts. En Leon, geld voor ons alle drie

DjFrankie schreef:

Naar een bekend nummer van John Watts. En Leon, geld voor ons alle drie

De wave scene uit Limburg

Limbo betekent trouwens het voorportaal of te wel het vagevuur. Ik heb niet het idee dat ik daar woon.

Ik heb het album een keer geluisterd op hun Bandcamp en het klonk tegen mijn verwachting in erg goed. Ze grijpen weer een beetje terug naar hun oude geluid. Ik heb het daarom besteld.

Het album nu twee keer beluisterd. Zeker niet slecht maar het klinkt wel erg jaren 90 darkwave met (te) veel electronics en samples naar mijn smaak. Ik had gehoopt dat deze plaat wat meer terug zou grijpen naar hun beginperiode. Toch een ruime voldoende, voorlopig.

Hoeveel cliché deuntjes weet deze band toch jaar na jaar op te lepelen zeg ? Een prestatie van formaat. En het luistert weer best lekker weg hoor, maar wel een beetje als een kop instant noodles met te veel umani; een bah gevoel achteraf en ongezond voor je ontwikkeling. Zet Medusa nog maar eens op en je snapt werkelijk niet hoe Ronny het al die tijd volhoudt met dit DAW geproduceerde, software synth gestutte, galmfestijn. Ben je verdikkeme bijna 60, loop je nog met gothic look op kerkhoven rond... zelfs Robert Smith zag dat het niet goed was. Nou ja, het zal wel de meest voor de hand liggende broodwinning zijn voor deze "zwartkijker". Je kan je dagen schadelijker invullen.

avatar van steve harris
Wat ik mij afvroeg wat zijn naast Ronny Moorings de vaste leden van de band nu in 2023 ? Weet iemand dat hier ?

16 september in de Boerderij!!! ( heb mijn kaartje al binnen)

avatar van steve harris
Vanavond in Iduna, ik ben benieuwd !!

Vanavond in de Boerderij. Ben ook benieuwd naar het voorprogramma: Silent Runners. Zelfde stijl

avatar van Rainmachine
Gezien in de boederij afgelopen zaterdag, was meer vorm dan inhoud. Dat viel vies tegen moet ik bekennen. Ik heb de band in de jaren 80 regelmatig live gezien en dat was elke keer bingo. Dat viel hier goed tegen, alles staat op tape en de muzikanten zijn meer bezig met performance dan met spelen. Geen drummer, wat ook een afknapper is (voor mij dan). Ronny Moorings is eigenlijk het enige wat nog interessant is, hij was ook nog wel charmant met zijn opmerkingen en af een toe een leuk gitaarstuk, ook nog prima bij stem. De rest van de band vond ik persoonlijk zeer oninteressant, de toetsenist met hanekam en de bassist waren een lachtertje. Silent Runners was wel aardig en eigenlijk beter dan de hoofdact.

Rainmachine schreef:
Ik heb ze vrijdag mogen bewonderen in Iduna ik vond ze wel goed en ja misschien ben ik wat gekleurd omdat ik deze band al 38 jaar gevolgd heb, moet je dan verwachten dat ze nog net zo zijn als in 1985?, ik heb wel genoten vooral van de sterke setlist met merendeels oude nummers ik heb een erg leuke avond gehad.
Ronnie en de zijnen namen ook nog even de tijd om achteraf met de fans te praten en zelf t shirts en cd s aan de man te brengen. Ja best de moeite waard !!