Isaiah Rashad - The House Is Burning (2021)

Label: Top Dawg

1. Darkseid (2:06)
  2. From the Garden (3:09)

met Lil Uzi Vert

3. RIP Young (2:38)
  4. Lay Wit Ya (3:22)

met Duke Deuce

5. Claymore (3:06)

met Smino

6. Headshots (4r da Locals) (3:13)
  7. All Herb (3:44)

17. RIP Young * (3:00)

met Project Pat en Juicy J

18. Deep Blue * (3:11)

met Young Nudy en Kal Banx

19. Geordan Favors * (3:13)

met Deante' Hitchcock

20. Donuts * (3:33)

met UMI

avatar van 'rens.
Nieuwe Isaiah yessss

avatar van overmars89
Isaiah is a vibe! Ik denk dat dit cliché van alle artiesten het meest geldt voor Isaiah Rashad. Laidback mellow licht psychedelische beats waar Isaiah heerlijk op flowt.

De gastartiesten staan ditmaal meer op de voorgrond dan bij zijn voorgangers waar Isaiah toch iets teveel in de beats verdwijnt. Ook in 't algemeen zijn de liedjes en hooks iets minder sterk.

Toch staan er weer heel veel puike tracks op en zet ik 'm graag op repeat door t chille sfeertje. Al heeft The Sun's Tirade een zelfde sfeertje, maar dan beter uitgevoerd.

avatar van DopeLemon
Worth the wait!! Voor mij zijn beste plaat tot nu toe met een opvallend goede productie. The Sun's Tirade vond ik iets te wisselvallig, daarom was Cilvia Demo nog steeds mijn favoriet maar deze gaat daar wel overheen.

Van begint tot eind blijft het boeien, met over het grootste deel sterke features (vooral YGTUT, Smino en SZA). Een track als RIP Young is precies wat ik van Zay wil horen. Deze man heeft echt zijn eigen sound wat ik erg kan waarderen. Andere favorieten zijn: Claymore, Headshots, Chad, Score, en HB2U, en eigenlijk kan ik wel doorgaan, dat zegt wel genoeg.

avatar van Yestsida
Na 5 jaar is Isaiah terug.

Bij mij lijkt het kwartje toch maar niet te vallen zoals het bij velen wel schijnt te doen. Cilvia Demo vind ik geweldig en kan me herinneren dat ik zijn debuutalbum ook wel tof vond maar er is me niet zoveel van bijgebleven.

Op dit tweede album viel het me vooral op dat ik deze jonge rapartiest maar slecht versta met momenten, hij lijkt wel meer in de richting van mumble rap gegaan te zijn. Ligt het aan mij of is dit altijd zo geweest en laat mijn geheugen mij zo in de steek?

Slecht klinkt het absoluut niet maar het geniale wat anderen hier in horen ontgaat me serieus. Hij flowt nog wel lekker, heeft wel een aangenaam stemgeluid en de beats zijn gewoon goed.

De bonustracks van de Deluxe-editie, [homies begged], moet ik nog beluisteren.