Rainbow - Live in Düsseldorf 1976 (2006)

Alternatieve titel: Düsseldorf Philipshalle 27.9.1976

Label: AFM

1. Introduction (2:15)
  2. Kill the King (4:48)
  3. Mistreated (13:41)
  4. Sixteenth Century Greensleeves (7:09)
  5. Catch the Rainbow (14:35)
  6. Man on the Silver Mountain (12:56)
  7. Stargazer (16:03)
  8. Still I'm Sad (18:06)
avatar van Cygnus
Ik zag deze toevallig liggen in de platenzaak en heb hem maar toegevoegd. Het lijkt me na de release van de concerten in Munchen 1977 en Keulen 1976 een overbodige uitgave.

avatar van Waldo Jeffers
Lijkt me ook... de setlists van Rainbow bulkten toen niet meteen van variatie om het zo te stellen...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Tja, je moet kennelijk wat als je concert 30 jaar 'bestaat'.
Ja, moet dat?
Ja, blijkbaar.

Harald
Japanse box-set van hun 3 concerten in Köln (Keulen), Düsseldorf en Nürnberg (Neurenberg). De drie platen hebben dezelfde tracklist. Geluidskwaliteit is heel goed. Helaas is de originele japanse box-set een beetje duur, zo ca € 85,--

avatar van shinybeast
maar hier staat wel hun beste nummer Stargazer op

Harald
Okay, dan bijna dezelfde tracklisten bij het Düsseldorf-Konzert mis ik dan "Do you close your eyes", en hier zijn de improvisaties iets langer.

shinybeast schreef:
maar hier staat wel hun beste nummer Stargazer op

Klopt en het is een goede uitvoering ook. Het is een andere dan die ik een paar maanden geleden gratis geplukt heb. Dio zingt niet geheel optimaal, maar dat is dan ook het enige. De ritmesectie is zo strak als .... (bedenk maar wat) en Blackmore en Carey spelen briljante solo's.
De rest vind ik echter minder dan On Stage, muv Mistreated dat echter verknald wordt door een misplaatst vraag/antwoord spel aan het eind. De ultieme versie van dat nummer staat natuurlijk op Made in Europe.

avatar van Hans Brouwer
M.Nieuweboer schreef:
De ultieme versie van dat nummer (Mistreated) staat natuurlijk op Made in Europe.
En dat is een live album van de beste rockband allertijden! Ook met de beste gitarist allertijden Ritchie Blackmore .

buizen
Hans Brouwer schreef:
En dat is..... Ook met de beste gitarist allertijden Ritchie Blackmore ...