Freddie Hubbard - Keep Your Soul Together (1974)

Jazz
Label: CTI

1. Brigitte (9:07)
  2. Keep Your Soul Together (9:50)
  3. Spirits of Trane (9:06)
  4. Destiny's Children (10:16)
  5. Keep Your Soul Together [Alternate Take] * (14:20)
avatar van Larzz
Steengoed en moddervet Freddie Hubbard album. Zijn laatste op het CTI label. Moeilijk aan te komen. Enige tijd wel verkrijgbaar op een 2cd van het BGO label met nog 2 albums. 4 steengoed gespeelde nr's met Freddie in absolute topvorm. Hoogtepunt: Destiny's Children.

avatar van Minneapolis
Sterke titelsong weer! (in de traditie van Red Clay Straight life).

avatar van Minneapolis
Sterker nog.. ik kom tot de conclusie dat ik het hele album minstens zo sterk vind als deze 2 bekende titels onder dit zelfde label. Het loopt lekker, het swingt, en net als op Red Clay en Straight life van die lekkere ritme partijen. Niet heel goedkoop te vinden helaas, maar ik denk toch dat dit mijn 3e lp van Freddie wordt.

avatar van Tony
Minneapolis schreef:
... ik denk toch dat dit mijn 3e lp van Freddie wordt.

Vergeet dan niet om First Light ook op je lijstje te zetten als je die nog niet kent, dat album hoort gewoon thuis in het rijtje dat je noemt en vind ik misschien wel de beste van de 4.

Tony schreef:

Bedankt voor de tip. Ik ben bekend met de plaat en heb er over getwijfeld 'm te kopen. Ik kan erg genieten van de opener die in Spotify gek genoeg geen First light, maar "Take it to the ozone" heet, maar de rest raakt me wat minder.

avatar van Larzz
Spotify heeft de titel fout. Het 1e nummer op First Light is gewoon First Light en niet Take It To The Ozone. Dat nummer staat op Super Blue uit 1978. Is ook heel anders. Veel meer up tempo.

Mssr Renard
Dit is wel echt een heel stuk beter dan Sky Dive. En met name Spirits of Trane is een kicker. Ik ken Junior Cook al van zijn eigen platen als leider, en die kan ik ook van harte aanbevelen, al dan niet samen met Bill Hardman.

Deze moddervette jazz-funk plaat is nu als limited pink vinyl te koop, uitgegeven door Music on Vinyl, in Nederland dus. In een fraaie gatefold sleeve met een prima geluid. Limited tot 1000 stuks: sla je slag!