Wrabel - These Words Are All for You (2021)

Label: Big Gay

1. Good (3:28)
  2. Wish You Well (3:02)
  3. Back to Back (3:45)

met Duncan Laurence

4. Nothing but the Love (3:05)
  5. London (4:26)
  6. Don't Pick Up the Phone (2:34)
  7. Cars (3:41)
  8. Let Love In (3:08)
  9. It's Us (3:13)

met Madi Diaz

10. Pale Blue Dot (3:22)
  11. Love Is Not a Simple Thing to Lose (4:51)
Wrabel. Ik moest denken aan Duncan Laurence en verdomd: er staat een nummer met Duncan op. Daarbij is Wrabel een voorvechter van LGBTQ+ rechten en dan hebben we nog een link met Laurence te pakken.

Sympathieke pop waar de falsetto van Wrabel regelmatig goed te horen is. Beetje soul- en gospelinvloeden, waarmee ik dan toch ook wel aan Sam Smith moet denken.

In z'n geheel vind ik het toch net iets teveel lichtgewicht. Eigenlijk had ik er iets meer van verwacht. Het is niet de muziek waar ik vaak naar luister, maar zo af en toe is het lekker en zijn samenwerking met Afrojack blijf ik toch als een guilty pleasure beschouwen (helaas niet te vinden op dit debuut).

Wrabel's debuutalbum vertoont wel gelijkenissen met die van Duncan, maar ik vind het stemgeluid van Duncan net wat prettiger en de nummers blijven beter hangen (maar dat kan ook zijn omdat ik een zwak voor onze Songfestivalwinnaar heb).

These Words Are All for You is een prima debuut, leuk voor de top 40 liefhebbers en voor mij de bekende snack tussendoor als afwisseling op mijn wat meer gebruikelijke muzikale menu.