Journeys in Modern Jazz: Britain (2021)

1 stem

Jazz
Label: Decca

1. Ken Wheeler and the John Dankworth Orchestra - Don the Dreamer (6:16)
  2. Don Rendell Quintet - A Matter of Time (4:02)
  3. Collin Bates Trio - Brew (5:41)
  4. John Surman, John Warren - With Terry’s Help (6:00)
  5. Michael Garrick Sextet - Second Coming (5:36)
  6. Mike Westbrook Concert Band - Waltz (For Joanna) (5:56)
  7. Stan Tracey and His Big Band - Matinee Days (4:31)
  8. Harry Beckett - Third Road (5:31)
  9. Neil Ardley, Ian Carr, Don Rendell - Greek Variations: VI Kriti [Edit] (5:16)
  10. The New Jazz Orchestra - Angle (5:04)
  11. Alan Skidmore Quintet - Old San Juan (11:57)
  12. Dick Morrissey Quartet - Storm Warning (7:08)
  13. Mike Taylor Quartet - To Segovia
  14. Michael Gibbs - Some Echoes, Some Shadows (9:04)
Mssr Renard
Ik heb deze, toen hij uitkwam op dubbel-lp gekocht. Prachtige uitgave, met fiks boekwerk, met veel bekenden en ook favorieten van mij, en enkele die ik nog niet kende.

Het gebodene is divers en varieert van progressive big band tot hard- en postbop. Alles is reeds lang geleden op lp verschenen en vindt nu middels labels als Gearbox hun weg naar de luisteraar.

Een mooie introductie dus, deze dubbelaar, voor als je interesse hebt in jazz uit Engeland uit die periode en niet weet waar te beginnen.

Mijn favorieten zijn Ken Wheeler, Carr/Ardley, New Jazz Orchestra en Rendell Quintet.