Jett Rebel - Pre-Apocalypse Party Playlist (2021)

Label: Warner

1. Love Right Now (3:53)
  2. Behave (3:24)
  3. Emma (3:48)
  4. Baby I'm in Love (3:09)
  5. Cold Cold Heart (4:05)
  6. Ppparty (4:21)
  7. Kiss That Girl Again (3:44)
  8. Going for a Ride Tonite (3:49)
  9. To the Moon (5:47)
avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
5* in de Volkskrant.

avatar van Brunniepoo
Dat lijkt me wat overdreven, maar goed, ik ben het wel vaker niet eens met de recensenten van de Volkskrant

Dat gezegd hebbende: Jett Rebel heeft zeker een fijne en gevarieerde plaat gemaakt. Het is wel de eerste plaat die ik van hem hoor, dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet.

avatar van Zwaagje
Komt zijn talent dan eindelijk tot wasdom? Volgens De Volkskrant in ieder geval wel. Nou ben ik het ook niet altijd eens met die recensies, positief dan wel negatief, maar de opener spat in ieder geval de speaker uit in huize Zwaagje. De vrijgekomen singles vond ik ook fijn. Nieuwsgierig naar de rest!

Jett Rebel glijdt op PAPP achteloos over de toppen van dertig jaar popmuziek ★★★★★ DPG Media Privacy Gate - volkskrant.nl

avatar van Zwaagje
Ik ben weer een luisterbeurt verder en de opener is best fijn. De vaart zit er ook behoorlijk in; de nummers lopen bijna in elkaar over. Het geheel blijft toch wel wisselvallig. Ik weet niet wat ik er van moet denken. Die 5* van de Volkskrant vind ik in iedergeval zwaar overdreven. Zo vernieuwend is het zeker niet. Sterker nog........het blijft voor mij nog steeds gekunseld overkomen ondanks de uitstekende instrument beheersing.

avatar van Axeqlusive
Dit is eigenlijk precies het album dat je van Jelte mag verwachten. Het is een vrij kort album geworden, maar zelf ben ik daar sowieso wel een voorstander van. Beter dan er maar weer een handvol fillers tegenaan te gooien.

Je kan niks anders dan bewondering hebben voor Jelte zijn ambities. Zoals al zoveel eerder schrijft, speelt en produceert hij alles zelf. Al vond ik het bandgeluid op Don't Die On Me Now zo verfrissend en dynamischer. Wat dat betreft zit het hier allemaal erg dichtgetimmerd.

Toch valt er genoeg te genieten. Luister de tempowisseling maar eens op Baby I'm in Love. Het zijn van die dingen die mij direct een glimlach op het gelaat bezorgen. Cold Cold Heart is mijn persoonlijk favoriet en behoort tot zijn beste werk. Kant B (ik heb alles van Jelte op vinyl) kabbelt wat meer voort, zo vind ik Ppparty een van de mindere nummers op het album.

Verder is alles nergens vernieuwend, iets waar Jelte geen geheim van maakt. En zoals we kennen van hem is het misschien niet altijd even goed, maar wel altijd interessant. Hij haalt zijn inspiratie dan ook uit een flinke platentas vol muziekliefde. Maar de creativeit die hieruit komt geeft opnieuw genoeg om van te genieten.

avatar van MRDammann
Wat een heerlijk rechttoe rechtaan album. Geen gezeik gewoon lekker spelen!

avatar van ZAP!
Nog een aardig stuk in Het Parool.

avatar van Funky Bookie
Alleen in de studio moest Corona uit zijn systeem met een plaat die vrolijkheid predikt. Dat is uitstekend gelukt. Niet pretentieus, maar lekker knallen. Ik word er blij van. De synths geven de plaat een heerlijk jaren 80 gevoel en Kiss That Girl Again doet aan The Beach Boys denken.
Lekker plaatje.

GothamCity
Vind alleen het eerste en laatste nummer wel tof.
Voor de rest doet het me weinig en vind ik de vele positieve reacties wel apart van de kranten, alsof het een superplaat is, maar dat valt wel mee.

avatar van Cor
Cor
Rebel browst door decennia popgeschiedenis. Prince, Beach Boys, funk, soul, rock en pop; het is een aardige staalkaart van 's mans veelzijdigheid. Het spelplezier en spatten er vanaf. Hij is overduidelijk blij dat hij weer (deels) los kan. En het klinkt erg goed qua productie. Mooie toevoeging aan de 2021-oogst aan vaderlandse platen.

Voor iemand die zo muzikaal is, is het echt knap hoe hij het keer op keer presteert om oppervlakkige albums te maken met nietszeggende liedjes. Ik heb begrepen dat hij samen heeft gewerkt met Hall & Oates maar wat de reden daarvoor is? In elk geval niet dat hij goede liedjes kan schrijven, want zoals hier boven al vermeld: het is weer een hele zit. Dat geldt ook voor zijn concerten. Reden is natuurlijk het ontbreken van sterke liedjes. Dat zijn voorbeelden Sly Stone, Brian Wilson, Beatles en Prince zijn, is leuk maar vooral niet tet horen in zijn muziek. Misschien moet hij accepteren dat hij een geweldige muzikant is, zeer talentvol maar niet de beste liedjesschrijver.