Nena - Die Band (1991)

Duitsland
Label: Epic

1. Laß Mich Dein Pirat Sein [Remix '91] (3:56)
  2. Nur Geträumt (3:42)
  3. Ganz Oben (3:32)
  4. Vollmond (3:04)
  5. ? (Fragezeichen) (4:32)
  6. Rette Mich (3:21)
  7. Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann [12" Mix] (7:17)
  8. Der Bus Is' Schon Weg * (0:16)
  9. Du Kennst Die Liebe Nicht (3:47)
  10. Jetzt Bist du Weg (4:53)
  11. Tokyo (4:28)
  12. 99 Luftballons (3:49)
  13. Leuchtturm [Live] (2:50)
  14. Unerkannt Durch's Märchenland [Live] (3:12)
  15. Tans Auf dem Vulkan [Live] (3:10)
  16. Satellitenstadt [Live] (5:03)
avatar van Crush
Ik 'mis' op mijn exemplaar de laatste twee tracks, maar daar valt prima mee te leven.
Die mix van 99 red balloons lijkt door een kleuter, gewwapend met cassettedeck te zijn gemaakt en Nur geträumt (Just a dream) klinkt gewoon niet in het Engels.

In de live versie van 'Leuchtturm' is trouwens Nena's zang in het 'refrein' weg gehaald. Ik heb het met die zang erbij gehoord en dat klinkt nogal vals, dus vandaar.

Leuk dat b-kant Ganz oben (van Nur geträumt) op dit album is te vinden. Jammer dat niet ook wat andere b kantjes zijn toegevoegd (bijvoorbeeld Ich lieb dich, Susi K en de live versie van Ganz oben, ja, een goed nummer mag best in twee versies op één album staan)

Jammer dat Haus Der Drei Sonnen hier niet op staat.
Persoonlijk favoriet.
Maar wat heeft Nena eigenlijk toch aardig wat mooie nummers gemaakt.
Ze is nog steeds actief, en volgens mij ook redelijk populair in Duitsland.
Hoor ze ook liver in het Duits zingen, dan in het Engels.

Verder is het toch knap dat verschillende Duitstalige acts het bij ons zo goed deden in de jaren 80.
Namelijk DÖF, Falco, Peter Schilling, Spider Murphy Gang, Trio en BAP deden het hier ook aardig.

En jammer dat de singel versie van Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann nicht drauf steht.

avatar van dazzler
DIE BAND 1991

Een eerste verzamelaar die gelijktijdig op vinyl en cd verscheen.
De vinyl versie heeft met het grappige Der Bus Is' Schon Weg een korte bonustrack
aan het einde van kant 1 en mist de livetracks 13 en 14 omwille van beperkte speelduur.

Ik vind het altijd jammer als compilaties alternatieve versies aanreiken.
Zo is er de 1991 remix van Lass Mich Dein Pirat Sein, de live versie van Leuchtturm
en de extended remix van Irgendie Irgendwo Irgendwann.

Dat laatste nummer is ook de enige aanwezige single van het derde album.
Titelsong Feuer und Flamme, Haus der Drei Sonnen en Jung Wie Du ontbreken bijvoorbeeld.
Goed, Du Kennst Die Liebe Nicht (enkel een single in Duitstalig Europa) staat er wel op.

Uniek is ook Vollmond, een albumtrack van het allereerste album.
En het ijzersterke b-kantje Ganz Oben (Nur Geträumt) dat ontbrak op het debuut.

Dus al bij al toch de moeite waard.