Mostly Autumn - Graveyard Star (2021)

Rock / Folk
Label: Mostly Autumn

1. Graveyard Star (12:04)
  2. The Plague Bell (2:00)
  3. Skin of Mankind (4:31)
  4. Shadows (4:13)
  5. The Harder That You Hurt (4:32)
  6. Razorblade (7:09)
  7. This Endless War (6:51)
  8. Spirit of Mankind (4:58)
  9. Back in These Arms (6:27)
  10. Free to Fly (3:59)
  11. The Diamond (6:00)
  12. Turn Around Slowly (12:39)
  13. The Show Is On * (4:52)
  14. Into the Valley of Death Rode the Six Hundred * (3:45)
  15. Check in Your Eyes * (5:07)
  16. Side Effect * (3:35)
  17. Swallows * (8:21)
  18. Heading for the Mountains * (2:41)
  19. Mountain Highway * (5:36)
  20. This House * (6:59)
avatar van O.B.B.
Bij zo een hoog gewaarde plaat zou je toch enkele enthousiaste reacties verwachten..

Oh wacht… ‘t is een prog album van 2 uur. Grondige analyse zal de nodige tijd in beslag nemen.

Wat een geweldig album, alles klopt. Prachtige zang, mooi instrumentalen. Persoonlijke favorieten met name Razor Blade en This Endless War, wat een gitaarwerk en hemelse zang in laatstgenoemde. Maar eigenlijk kan ik geen minpunt vinden.

avatar van jberendsen
Ik ben sinds 1 a 2 jaar me gaan verdiepen in progressieve muziek en kwam een paar weken geleden in aanraking met die album via progwereld.. wat een ontdekking, wat een stem heeft de zangeres en wat een gitaarwerk..

Titelnummer graveyard star is wat mij betreft gelijk het hoogtepunt en mooi dat ze die ook laten terug komen in de afsluiter.

avatar van ProGNerD
O.B.B. schreef:

Je hebt gelijk, dus hierbij sluit ik me enthousiast aan bij de positieve reacties hierboven en deze mooie recensie: Mostly Autumn – Graveyard Star | Progwereld

(door de vele goeie releases eind vorig jaar zo vlak voor de jaarlijstjes, was deze helaas nog in mijn backlog blijven liggen...)

avatar van R-bek6
Al jaren ben ik een groot liefhebber van Mostly Autumn. Dit is toch wel één van hun topstukken.

avatar van Forza
Heerlijk album. Stilistisch varieert het van (progressieve) rock tot folk en zelfs wat country en met veel verschil in dynamiek tussen de nummers. Deze afwisseling maakt het album een interessante luisterervaring van begin tot eind. Waar progressieve rock vaak gekenmerkt wordt door lange instrumentale gedeelten blijft de zang op dit album eigenlijk altijd de hoofdrol spelen. Dat werkt hier erg goed omdat de zangeres uitstekend is en haar krachtige stem niet snel zal vervelen. 4.5 sterren voor nu, ik sluit niet uit dat dit nog een 5 wordt.

Als prog liefhebber ben ik regelmatig op zoek naar nieuwe prog bands. Ben nu het titel nummer aan het beluisteren. Mmm klinkt goed. Misschien ook eens fysiek aanschaffen ....

avatar van musicborst
TONYLUNA schreef:

De laatste 4 studioplaten van deze band kan je sowieso blind aanschaffen!