Troll - Drep de Kristne (1996)

Noorwegen
Label: Damnation

1. KristenHat (6:42)
  2. Naar Solen Blekner Bort (4:20)
  3. Med Vold Skal Takes Kristenliv (3:03)
  4. Trollberg (4:18)
  5. Saler Av Sten (3:37)
  6. Troll Riket (5:48)
  7. Gud's Fall (3:58)
  8. Drep de Kristne (4:20)
avatar van Vondur
Sfeervolle black metal met sterk aanwezige keyboards en ouderwets black metal gekrijs zoals het hoorde. De geluidskwaliteit is wat matig, maar dat is zo vaak bij de betere albums van die tijd en na twee minuten zit je zo in de muziek dat je het bijna niet meer merkt.

avatar van Edwynn
Er was een tijd dat ik niet genoeg kreeg van dit soort metal. Er was ook een tijd dat ik er even helemaal niets meer van moest hebben. De puberale provocaties even achterwege latend, besef ik mij na een rondje platenkast dat de creatieve uitspattingen van de Noorse metalscene medio jaren 90 te bijzonder was om voor altijd links te laten liggen.

Drep De Kristne was zo'n uitspatting waarop Troll navolging zocht bij succesvollere acts als Dimmu Borgir, Covenant, Satyricon en Emperor. Het is hetzelfde ijzige sfeertje compleet gemaakt door van dat typische krakkemikkige toetsenwerk. Med Vold Skal Takes Kristenliv is begint lekker thrashy en wordt dan onderbroken door een soort synthriedel. Troll Riket is weer huppelend en folky van aard. De rest zit er een beetje tussenin. Erg symfonisch allemaal. Maar wel heel charmant.