The Waterson Family - Live at Hull Truck (2019)

1 stem

22. The Good Old Way
  23. Sleep On Beloved
  24. A Bunch of Thyme
avatar van Brunniepoo
Oorspronkelijk uitgebracht als dvd en pas redelijk recent als een gecombineerde CD/DVD-set.

De Waterson-familie bevat vele zingende leden, de oorspronkelijke broer en zussen, maar later ook de aanhang (Martin Carthy), kinderen en hun aanhang. Norma en Mike zijn nog aanwezig bij dit concert, Mike oogt al heel breekbaar en zou niet veel later overlijden, maar levert hier toch nog best een indrukwekkende prestatie.

Zoals te verwachten: veel ouderwetse folk, mooie harmonieën, traag tempo (iets meer up-tempo had wel gemogen) en vooral iets te veel een familiaal sfeertje. Dat is leuk voor familiebijeenkomsten, maar minder voor publicatie.

Toch zou dat allemaal niet zo erg zijn, het is namelijk een mooi document geworden. Wat alleen echt waardeloos is, is dat de dvd allerlei korte interviews tussen de nummers door bevat (doe dat toch als bonusmateriaal) én dat dit is overgenomen op de cd's. Echt, wie verzint zoiets? Het maakt dat ik een en ander eigenlijk nooit opzet en dat is zonde...