The Mission - Masque (1992)

Label: Mercury

1. Never Again (5:05)
  2. Shades of Green (Part II) (3:59)
  3. Even You May Shine (4:41)
  4. Trail of Scarlet (3:43)
  5. Spider and the Fly (4:49)
  6. She Conjures Me Wings (2:48)
  7. Sticks and Stones (4:45)
  8. Like a Child Again (3:38)
  9. Who Will Love Me Tomorrow? (4:09)
  10. You Make Me Breathe (4:36)
  11. From One Jesus to Another (3:50)
  12. Until There's Another Sunrise (5:33)
  13. Beautiful Chaos * (5:04)
  14. All Tangled Up in You * (6:27)
  15. Atomic * (5:13)
  16. You Make Me Breathe [The Barn Mix] * (7:18)
3,5 omwille van 'Never again' en het tedere, sublieme, hartverwarmende 'Like a child again'. De rest is degelijk en boeiend, maar net iets minder dan hun voorgangers. Ik weigerde daarom aanvankelijk dit album te kopen, maar vond het 14 dagen geleden voor nog geen 7 euro. Geef toe:

avatar van Saldek
Dit is niet meer de Mission meer zoals ze voorheen waren. Desniettemin vind ik dit een lekker album met een aantal prachtige songs. 3,5

avatar van c-moon
Never Again, Like A Child Again zijn geniaal, maar vormen hiermee helaas een uitzondering op de rest van het album... Slecht is het allemaal niet, maar ook niet erg bijzonder, en een schaduw van het eerdere werk, maar ook van het latere, erg knappe album "Aura"....

Hier moet ik net al te vaak de 'skip' gebruiken, wegens soms mij iets te vervelend en zelfs enerverend, of teveel van hezelfde en behanggehalte ...

Muzikaal gaat de vergelijking helemaal niet op, maar ik ervaar hetzelfde als bij het album van Simple Minds "Good News from the Next World", dat ik beneden alle peil vind, maar waar wel een prachtsong opstaat zoals "Hypnotised". Wel hier is dat dan "Like A Child Again"...

avatar van rushanne
Kan me niet helemaal aansluiten met bovenstaande sprekers, vind Masque toch een goeie cd. Vergelijken met eerder werk is moeilijk, aangezien men toch een iets andere weg in sloeg.

Nummers als Never Again, Like A Child Again, maar ook From One Jesus To Another (Napalm Can Be A Tread), Who Will Love Me Tomorrow en vooral het geweldige Until There's Another Sunrise doen me nog regelmatig teruggrijpen naar deze cd.

Kortom, een 4 (neigend naar een 4,5)

avatar van Rinus
Een beetje ondergewaardeerde CD van de Mission. Toch met genoeg sterke nummers erop, al haalt het album bij lange na het meesterwerk "Carved in sand" niet.

Bij dit album kwam de omslag, meer electronica; waardoor veel liefhebbers af haakten. Toch achteraf niet eens zo slecht, maar ik had toendertijd erg hoge verwachtingen na 3 topalbums van The Mission.

avatar van Saldek
Ja, dat is het idd. Na hun fantastische albums zijn de verwachtingen hoog. En zoals ik ook reeds zei is dit album echt zo slecht nog niet, het haalt het alleen niet bij hun werken van weleer.
En zelfs dát is maar half waar! Bij hun optreden in Paradiso hebben ze, naar het me bijstaat, drie nummers van deze gespeeld. Het verrassende was dat er live helemaal geen toegevoegde electronica aan te pas kwam waardoor nummers als 'Like a child again' een heus sfeervol doch krachtig charismatisch Missionrock-nummer bleek!
Ik heb deze schijf altijd al prima kunnen behappen, maar nu heb ik tenminste het inzicht mogen verwerven dat dit ook eigenlijk best een 100% Mission-album is! Ja..........zoiets

avatar van Gert P
Voor 1 euro nieuw gekocht in de rest bakken en geen slechte van de mission.
Mijn favorie cd's zijn carved in sand en children.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Inderdaad geen slechte plaat, echter geen nummer dat er bovenuit springt.

avatar van rushanne
DjFrankie schreef:
Inderdaad geen slechte plaat, echter geen nummer dat er bovenuit springt.

Och, vind ik wel. Zie ergens bovenaan mijn post, daar sta ik nog steeds achter. Ben deze week in een The Mission-mood, draai ze allemaal achter elkaar.

avatar van Castle
Ik heb een 2* staan, maar ik luister al een tijdje geen old school Mission meer, misschien goed moment dit album een kans te geven