menu

Stephen Fretwell - Magpie (2004)

mijn stem
3,76 (21)
21 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: Polydor

  1. Do You Want to Come With? (3:38)
  2. What's That You Say Little Girl (3:34)
  3. Run (4:33)
  4. Bad Bad You, Bad Bad Me (3:26)
  5. Rose (4:12)
  6. Lost Without You (2:56)
  7. Emily (3:35)
  8. Lines (2:41)
  9. Play (3:55)
  10. Brother (3:23)
  11. New York (2:47)
  12. - (2:47)
  13. Rain (2:17)
  14. If You Go (3:29)
totale tijdsduur: 47:13
zoeken in:
avatar van muziekobsessie
5,0
The best you never heard of!!! Als er een nieuwe Dylan zou zijn dan is deze dat!! Heerlijk somber en dromerig. Veeeeeeeel beter dan dat zwaar overschatte coldplay

avatar van pjh1967
Zoals door muziekobsessie reeds beschreven, mooie sombere en dromerige liedjes voorgedragen door een aangename donkere stem. Echt spijtig dat deze man niet de aandacht krijgt die hij zeer zeker verdiend. Zeker iets voor de liefhebbers van Damien Rice, Elliott Smith en Dylan.

avatar van ImEngine
Zoals pjh1967 reeds hierboven stelde, voor liefhebbers van Damien Rice, Elliott Smith en Dylan is dit zeker een aanrader!

Sobere muziek, sober in positieve zin! Stephens lekker stemgeluid, soms tot het rauwere af, staat centraal. Op de juiste momenten wordt aan de hand van piano/gitaar/drums het gevoel in de liedjes versterkt, waarna het instrumentale terug wegebt en Stephens stem weer krachtig en vol gevoel op de voorgrond komt te staan. De mondharmonica in onder meer Lines en Brother zorgt dan weer voor leuke variatie en geeft de muziek dat extra.

Deze krijgt van mij een dikverdiende 4*

avatar van oceanvolta
3,5
Prima album van Fretwell al vind ik de opvolger iets beter. Die bevat iets meer mooie melodieen. De hierboven genoemde singer/songwriters hebben wat mij betreft wel iets extra's wat Fretwell niet heeft. Desalniettemin blijft dit gewoon een goede singer/songwriter plaat die nergens klef of zeurderig wordt.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:11 uur

geplaatst: vandaag om 14:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.