Voyna - The Cinvat Bridge (2021)

1 stem

Duitsland
Electronic / Rock
Label: Icy Cold

1. Provenance (5:08)
  2. Refraction (4:14)
  3. Crimson Skies (4:50)
  4. The Sky and a Grain (4:50)
  5. Clean (5:29)
  6. Bones (5:04)
  7. The Fractal King (5:32)
  8. Swarmlands (4:17)
  9. Ocean (5:19)
  10. Zernikov (3:46)
  11. For the Flames (And You) (5:00)
  12. Forhereyes (5:25)
  13. Golem (4:28)
  14. Ashes (6:04)
Solo album van Peer Lebrecht, zanger en frontman van de gothic rock/darkwave formatie Golden Apes. Na de opnames van hun laatste album Kasbek bleven er nogal wat songs op tafel liggen die hier onder dit sideproject Voyna zijn uitgebracht. Dit betekent overigens niet dat hij stopt met Golden Apes.

Eigenlijk hoor ik geen verschil met Golden Apes behalve dan dat het hier andere muzikanten betreft en de zang op sommige nummers wordt versterkt door een zangeres. Klinkt best goed op het eerste gehoor en verdient onder de liefhebbers van dit genre zeker de aandacht. Het is me echter niet duidelijk waarom hij deze songs niet gewoon met Golden Apes heeft uitgebracht? Misschien meningsverschillen met andere bandleden, zoals dat zo vaak gaat. Hoe dan ook een interessant sideproject van Peer Lebrecht.

ICR062 - VOYNA "The Cinvat Bridge" | Icy Cold Records - icycoldrecords.bandcamp.com

avatar van Alicia
Peer Lebrecht: altijd goed. Met of zonder Golden Apes. Ik kan mij soms zelfs zo verliezen in zijn stem. En het voelt 'echt' en zeker niet 'gemaakt' of overdreven zoals vaak in dit genre.

Darkwaver
Blijft toch vreemd dat hij dit album niet met Golden Apes heeft uitgebracht. Dit album staat wel bij de discografie van Golden Apes (?). Hoe het ook zij, ook dit album is zeker de moeite waard. Ik zet hem op de wenslijst.

avatar van Alicia
Monsters! Peer heeft met Voyna een nieuw album!