Martin Barre - Live in NY (2019)

geen stemmen

Label: Cleopatra

1. Hammer (3:21)
  2. To Cry You a Song (4:58)
  3. Minstrel in the Gallery (4:33)
  4. Steal Your Heart Away (5:07)
  5. Back to Steel (3:55)
  6. Love Story (4:01)
  7. Misére (5:59)
  8. Eleanor Rigby (3:23)
  9. Sweet Dream (3:49)
  10. Rock Me Baby (5:14)
  11. Thick as a Brick (9:17)
  12. Blackest Eyes (4:43)
  13. Skating Away (On the Thin Ice of a New Day) (3:30)
  14. Crossroads (4:07)
  15. Martin's Jig / Hymn 43 (4:08)
  16. Bad Man (3:54)
  17. A Song for Jeffrey (3:54)
  18. Moment of Madness (3:12)
  19. Teacher (5:14)
  20. Fatman (4:19)
  21. A New Day Yesterday (7:58)
  22. Locomotive Breath (6:26)
Mssr Renard
Dit is een fantastische live-plaat van deze veel te onbekende en ondergewaardeerde gitarist.

Al jarenlang bewijst Barre een prima songwriter te zijn, en tevens een vette pot bluesrockgitaar te spelen. Dit wisten we natuurlijk al lang, want hij speelt (speelde) 40 jaar bij Jethro Tull en soleerde en riffte daar wat af.

Hier laat Barre zich vergezellen door bassist/slidegitarist Alan Thompson, zanger/gitarist Dan Crisp en drummer George Lindsay. Barre en band brengen nummers uit het solo-oeuvre van Barre en tevens enkele Tull-songs, die meer dan prima gezongen worden door Crisp (die qua stem wat weg heeft van John Mitchell).

Barre neemt hier meer dan bij Tull het voortouw en de riffs lijken vetter dan we kennen van Barre, en op sommige songs (zoals Cry You a Song) nemen Crisp en Barre samen de lead (gitaarduel) voor hun rekening, wat bij Tull nog nooit is voorgekomen. En holy moly wat kan Barre toch heerlijk shredden.

Eindoordeel is dat Barre het (wat mij betref) beter doet dan Ian Anderson met zijn nieuwe band. Barre is een man op goed in de gaten te houden. Ik hoop dat ik mensen kan overtuigen.
Inmiddels is deze liveplaat verkrijgbaar als bluray, dvd, 2lp, 2cd, streaming, bandcamp, download en bedenk er nog eentje.