Bintangs - These Hands (2021)

Rock / Blues
Label: Miller

1. Radio Mood (4:00)
  2. You Gotta Cross the Line (3:51)
  3. Go Go, Give It a Go (3:55)
  4. Back to Memphis (3:47)
  5. Sweet Louisa (4:03)
  6. Roll On, Roll On (3:53)
  7. Buy Yourself a Little Pleasure (4:19)
  8. These Hands (3:37)
  9. Get Alive (3:36)
  10. We Wanna Thank You (3:53)
avatar van Zwaagje
Ja hoor......ze zijn er nog.......en hoe bijzonder is dat! In de ijmond legendarische In de rest van de wereld wat minder bekend. Ik had de band eerlijk gezegd afgeschreven en gunde de band een fijn pensioen. Ze denken er zelf blijkbaar anders over, maar zijn er nog fans? Ik hoop dat die weer wakker worden in deze post Corona periode. Hopelijk helpen eventuele live optredens.
Oer Bintang Frank Kraaijeveld neemt het voortouw op dit album; logisch. De songs klinken fijn vertrouwd. Hij neemt ook de leadzang voor zijn rekening en dat klinkt fijn vertrouwd, maar maakt het voor mij wat eentonig. De Volkskrant en ik zijn gematigd optimistisch. Hoop ze weer eens live te mogen zien.

De Bintangs rocken op These Hands gewoon door. Leve de Bintangs! ★★★☆☆

Grappig hoe deze recensie in de papieren versie 4 sterren kreeg en online 3

avatar van Zwaagje
MillerRecords schreef:

Grappig hoe deze recensie in de papieren versie 4 sterren kreeg en online 3

Echt?......dat is wel heel bijzonder. Begrijp ik goed dat in de papieren versie van de Volkskrant er 4 sterren staan en de online versie 3?

avatar van Poles Apart
Zwaagje schreef:

Verschillende recensenten misschien? Doen ze bij bijv. the Guardian ook regelmatig. Het is dan ook meer het oordeel van die recensent en niet zozeer van de krant als geheel.

Poles Apart schreef:

Zelfde recensie van dezelfde persoon ja.

Oud en vertrouwd . Zag ze vorig jaar in een hobbycafe voor enkele tientallen. Beesten zijn het. Het laatstse nummer suggereerd een afscheid...

Ik heb de Bintangs leren kennen ten tijde van een paar concerten in Lichtenvoorde en "La Ferme Sans Tête". Niet wetende dat ze toen al zo lang bestonden. Maar na het overlijden van Cees Brouwer en Gus Pleines ben ik ze een beetje uit het oog verloren maar later ook weer herontdekt.
Met deze bezetting en in combinatie met "It's a Nightmare" is dit weer een dijk van een album en mogen ze nog wel even doorgaan.