Yong Yello - Marcel & Het Magnetisme van de Goot (2021)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Marcel (3:12)
  2. Cirkels (3:33)
  3. Als Ge Slaapt (3:23)
  4. Maandagmiddag [Interlude] (0:46)
  5. Super Mario (4:13)
  6. Waanzin (3:23)
  7. De Smet (4:16)
  8. In Amsterdam (3:48)
  9. Hotel Mama [Interlude] (0:49)
  10. Luchtkasteel (3:35)
  11. Londenbrug (3:26)
  12. Het Magnetisme van de Goot (4:10)
avatar van Yestsida
Dit is een ontzettend sterk album. Producties, van hemzelf als ik me niet vergis, zijn ook van een ongekend hoog niveau.

avatar van Yestsida
Tot nu toe is dit toch wel mijn favoriete Hip Hop-album dit jaar afkomstig van Belgische bodem hoor. Zo'n geweldige composities, veel gebruik gemaakt van live instrumentaties. Fijne stem heeft Yello ook!

avatar van MAS
MAS
Klinkt inderdaad super dit! Sterke storytelling tracks die muzikaal ook nog heel goed in elkaar zitten.

Meesterwerkje hoor.

Het is moeilijk om dit album niet constant te draaien, Yong Yello heeft een enorm consistent verhalend album uitgebracht met Marcel & Het Magnetisme van de Goot. Dit is het type album dat je het best in zijn geheel beluisterd met shuffle uit.

België heeft betere rappers, denk vooral aan de mannen van STIKSTOF, maar Yong Yello maakt niet dat type Hip Hop. Deze gastheer wil ons meenemen op een cinematografisch avontuur. Alles klopt aan dit album en ook bewijst hij een uitstekend producer te zijn, de muzikale composities op dit album zijn PRACHTIG!

Voorheen kende ik hem al wel van op de eerste mixtapes van Eigen Makelij maar hij sprong er nooit echt uit voor mij, 2000wat en vooral Tourist vond ik veel interessanter. Met dit project heeft hij zichzelf echter ontzettend goed geprofileerd en blijf ik vol interesse volgen waar zijn carrière naartoe gaat.

Ben blij dat het album nu al 8 stemmen heeft kunnen vergaren maar hoop van harte dat hier nog meer mensen belangstelling voor gaan tonen. Komaan, mensen... geef dit album een kans! Dit is ook vrij toegankelijk voor niet-Hip Hop luisteraars.

Top 3 beste albums én het beste album van Belgische bodem dit jaar!

4* met zelfs een kans op verhoging van een half punt.

avatar van Vinck
Zeer sterke plaat!

avatar van MAS
MAS
Deze uiteindelijk pas deze maand goed geluisterd, omdat ik aan het wachten was op de LP. Maar inderdaad een geweldig album. Met terugwerkende kracht is dit mijn favoriete plaat van 2021!

avatar van dreambrotherjb
Wat een zeggingskracht, wat een kerel.

avatar van Mat_
Waanzinnig sterk debuutalbum. Van het allerbeste dat er ooit in Vlaanderen is uitgekomen.

Leuk dit hoor. Doet me denken aan Tourist Le MC