Tia Carrol - You Gotta Have It (2021)

Blues / Soul
Label: Little Village

1. Ain't Nobody Worryin' (3:56)
  2. Even When I'm Not Alone (4:54)
  3. Our Last Time (4:18)
  4. Don't Put Your Hands on Me (3:55)
  5. Never Let Me Go (5:09)
  6. Leaving Again (4:37)
  7. Mama Told Me (3:11)
  8. Ready to Love Again (2:41)
  9. I Need Someone (4:08)
  10. Move On (4:46)
  11. Why am I Treated So Bad (5:08)
avatar van Bartjeking
Never judge a book by it's cover, daar moest ik maar weer eens aan denken bij dit album. Als ik dit artwork in de platenzaak voorbij zag komen zou ik nooit de neiging hebben gehad om het uit te proberen, maar eerder mijn zonnebril hebben opgezet. Pohh wat smaken over artwork verschillen he?

Tia Carrol, geen enkele bel ging er rinkelen bij mij. En dat zegt helemaal niks, want met namen ben ik een ramp. Klein beetje research verder, gaf me toch wat meer eigenwaarde, want zo bekend is ze niet. Loopt al veel jaren mee, maar meestal in de achtergrond of in exotische landen (las dat ze wat succes heeft in Brazilie en moet dan altijd denken aan Nederlandse artiesten die claimen een grootheid in Azie te zijn). Maar nu over tot 'You Gotta Have It". De genre-typering 'Blues/Soul" dekt de lading goed; want op dit album brengt ze een mengeling van covers en eigen werk met pure blues, soul en wat rustig werk dat daar tussenin bivakkeert.

En dan terugkomend op het spreekwoord waar ik mee begon....dit boek heeft een stem. Jongens. Zoek het in de hoek van Koko Taylor, Mavis Staples...beetje oude stempel; zou me ook niet verbazen als ze een gospel achtergrond heeft. Haar stem komt goed tot zijn recht in de wat intensere nummers (zoals I Need Someone). Een laat bloeier, maar wat mij betreft een prachtige bloem (de andere stemmer is het niet met mij eens, maar zie haar inmiddels in wat blues-lijstjes naar voren komen...vandaar mijn aandacht.)