Myriam Gendron - Ma Délire (2021)

Alternatieve titel: Songs of Love, Lost & Found

Canada
Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Go Away from My Window (4:15)
  2. Poor Girl Blues (4:59)
  3. C'est Dans les Vieux Pays (6:03)
  4. Shenandoah (I) (3:37)
  5. Waly Waly (6:09)
  6. Par un Dimanche Au Soir (5:28)
  7. Au Cœur de Ma Délire (6:55)
  8. I Wonder as I Wander (4:38)
  9. La Jeune Fille en Pleurs (4:55)
  10. All the Pretty Little Horses (4:31)
  11. Une Rose (Pour Richard) (5:02)
  12. Farewell (4:17)
  13. 31.10.2011 (3:24)
  14. Le Tueur de Femmes (7:04)
  15. Shenandoah (II) (3:36)
avatar van koosknook
Prachtig verstilde en tijdloze folk.

avatar van philtuper
Inderdaad prachtig en verstild. Met 74 minuten wel een lange zit om in één keer uit te zitten. Gaat bij mij op een gegeven moment een tikkie op mijn gemoed werken. Toch zet ik ‘m de laatste tijd herhaaldelijk op en iedere keer duikelen er weer nieuwe parels op. Blijven luisteren dus!

avatar van philtuper
Lura Dit zou jou toch kunnen bekoren lijkt me? Ik vind het heel bijzonder en mooi.

avatar van Lura
Inderdaad een fraai album, philtuper! De Schotse traditional Waly Waly is trouwens bekender onder de titel The Water Is Wide. Gelukkig bewaard gebleven dankzij Cecil Sharp begin vorige eeuw.

avatar van philtuper
Mooi dat je meteen een link weet te leggen, Lura. Ga ik die ook even checken. Vond Waly Waly al een van mijn favoriete nummers van dit album.

avatar van Lura
The Water Is Wide is zelfs ooit gecoverd door Ome Bob : https://www.youtube.com/watch?v=zrFqtKeTrMc