Creux Lies - Goodbye Divine (2021)

Label: Freakwave

1. Jungle (5:29)
  2. Misunderstanding (3:51)
  3. Becoming (5:10)
  4. PS Goodnight (4:21)
  5. Renegade (4:28)
  6. Lore (3:48)
  7. I Wish I Was You (4:22)
  8. Wicked (4:17)
Goede opvolger van hun debuutalbum vind ik. Was op hun vorige album nog een behoorlijke invloed van The Cure qua zang te horen, hier moet ik meer denken aan bands als The Opposition, Tears For Fears en OMD. De zang ligt wel erg op de voorgrond, daar moet je van houden. Mij stoort het niet. Na een aantal luisterbeurten ontdek ik ook een wat rijkere sound dan op hun debuut. De songs zijn verrassender, minder recht toe recht aan zeg maar. Ik vraag me net als bij hun debuut wel nog steeds af of hier nu echt een drummer aan het werk is of toch een drummachine of beide? Ik heb de videoclips erbij gezet.

Ik heb het album nu een paar keer beluisterd. Het is mij toch te poppy. Een halfje eraf. De zang ligt er wel erg dik op en dat gaat me storen. Ohhhh, oooh, meee enz. Ze proberen Simple Minds na te doen en dat mislukt. Muzikaal zit het wel goed in elkaar, maar de algehele sound van dit album pakt me niet.

Dan wordt het ondertussen tijd om The Hurting van Tears For Fears op te pakken

deric raven schreef:
Dan wordt het ondertussen tijd om The Hurting van Tears For Fears op te pakken

Ja daar lijkt het ook op, daarom vind ik het niks.

avatar van Alicia
Tears For Fears was ten tijde van The Hurting toch heel wat origineler en stukken beter. Daarna veranderde dit meer in de richting 'populaire radiomuziek'. Creux Lies lijkt niet op Tears For Fears. Maar dit terzijde.

Wat mij vooral stoort is de zang. De zanger klinkt al zo enorm monotoon en dit wordt nog eens versterkt door - inderdaad - het voorin in de mix plaatsen van zijn stem. Na drie liedjes was ik al moe van het geluid. Op het debuut - dat ik overigens nog maar zelden draai - was de zang wat minder op de voorgrond en dan vallen bepaalde zaken (gebreken) niet echt op. De liedjes zijn wel aardig, maar niet bijzonder opvallend.

Okay!

Alicia schreef:
Creux Lies lijkt niet op Tears For Fears. Maar dit terzijde.

Waarom is mijn bericht weg? Nou goed, ik zei dus dat ik dit wel op Tears For Fears vind lijken. Maar ook op Simple Minds, die ze proberen na te doen. Verder ben ik met je eens. Erg tegenvallend album, maar ik hou niet van poppy, dus het is een kwestie van smaak hè.

Scarlet schreef:

Ja, stom is dat. Ik reageerde op jouw bericht en ineens... zzzoefffff, bericht weg. Het spookt hier soms, hahaha!

Ja, tis meestal een kwestie van smaak. Ik vind dit niet slecht, maar verder ook niet bijzonder genoeg.

Alicia
Ik ga er toch weer een halfje bijdoen, ruime voldoende is het wel. Ik vind ze live eigenlijk beter klinken. Ze hebben die stem gewoon veel te veel op de voorgrond gezet, en dat verpest het geluid. Komt te dwingend en jankend over op die manier.

CREUX LIES - Portals (Live at Rosa Mortem) - YouTube