Jethro Tull - Live at Madison Square Garden 1978 (2009)

Label: Chrysalis

1. Sweet Dream (6:52)
  2. One Brown Mouse (3:24)
  3. Heavy Horses (7:22)
  4. Thick as a Brick (11:23)
  5. No Lullaby (Including Flute Solo) (9:00)
  6. Songs from the Wood (4:53)
  7. Quatrain (0:41)
  8. Aqualung (8:04)
  9. Locomotive Breath (Including Dambusters March) (15:40)
  10. Too Old to Rock 'N' Roll (4:17)
  11. My God / Cross-Eyed Mary (6:59)
Mssr Renard
Deze liveplaat is verschenen als DVD/CD maar ook via streamingdiensten te beluisteren.

Hij is niet afzonderlijk op CD of LP verkrijgbaar. Mede daardoorcis dit één van de weinige (misschien wel de enige) liveplaat die ik nog niet heb gehoord.

Een bonte mix van songs van 1969 tot 1978 biedt concert van alles wat.

avatar van metalfist
Ik dacht eerlijk gezegd dat ik de meeste officiële live-releases van Jethro Tull wel in huis had of toch op zijn minst al eens naar geluisterd had. Blijkbaar niet, want opeens kwam ik terecht bij deze Live at Madison Square Garden uit 1978. Een periode waarin Tull op hun artistieke hoogtepunt was (kijk maar eens wat voor fenomenale platen ze in de jaren 70 uitbrachten) en qua setlist is dit dan ook echt gewoon om van te smullen. Die dreigende gitaar in Sweet Dream, die ingekorte maar daarom niet minder indrukwekkende versie van Thick as a Brick (ik moet altijd wel lachen als Ian Anderson dat nummer introduceert met een kwinkslag of ze dit wel gaan herkennen), die geweldig uitgesponnen versie van No Lullaby en dan moeten het rauwe Aqualung en het alles verwoestende Locomotive Breath nog komen. Ik zal altijd een enorm zwak hebben voor Bursting Out, dat ook uit de Heavy Horses tour komt, maar daar speelt eerder de nostalgie me nog wat te parten denk ik. Puur objectief gezien zou ik dit zelfs het beste officiële (want in bootlegs zijn ook nog heel veel toffe dingen te ontdekken) concert van Jethro Tull willen noemen, al is Live at the Isle of Wight ook wel weer heel goed. Ach, waarom moet ik kiezen? Ik draai het gewoon allemaal! Live is Tull vandaag de dag an sich nog wel tof, maar wat had ik graag bij deze concerten bij geweest... Zelfs de drumsolo bij de Dambusters March is nog wel leuk om te horen! Ook dat is al anders geweest al ik helemaal eerlijk ben.