Shackleton & Appleblim - Soundboy Punishments (2007)

Electronic
Label: Skull Disco

1. Hama's Rule (7:22)
  2. Girder (4:20)
  3. Tin Foil Sky (7:07)
  4. Mystical Warrior (4:56)
  5. I Am Animal (6:57)
  6. Fear (5:43)
  7. Majestic Visions (6:19)
  8. Naked (5:39)
  9. Tomb (5:42)
  10. Hypno Angel (5:31)
  11. Cheat I (5:14)
  12. Blood on My Hands (7:30)
  13. Blood on My Hands [Ricardo Villalobos Apocalypse Now Mix] (18:33)
  14. Stalker (5:50)
  15. Gold and Silver (5:24)
  16. I Want to Eat You (6:05)
  17. New Dawn (5:36)
  18. Massacre (6:49)
  19. You Make Me Cry (6:37)
avatar van essence
Compilatie van alles wat Shackleton en Applebim voor het Skull Disco label hebben uitgebracht. Hoogsstaande dubstep waarbij je bij Shackleton vooral de percussie opmerkt, terwijl bij Applebim invloeden uit de minimal techno zijn te horen. Check vooral de remix van 'Blood on My Hands' van Ricardo Villalobos.

avatar van dj maus
Zo twee uur achter elkaar is het toch wat te eenvormig, maar vooral Blood On My Hands (zowel het origineel als de remix) zijn natuurlijk fantastisch.

Heb het idee dat beiden wel meer in hun mars hebben. Shackleton leverde onlangs een trits aardige remixen af en Appleblim draaide onlangs in 013 een veelbelovende set van zijn eigen dubplates, die overigens meer in de Basic Channel-sfeer waren dan wat we hier horen.

avatar van gherdt
Ben nu aardig gevorderd op het eerste plaatje. Ik vind dat organische, tribale drumwerk alvast geweldig en de ronkende bassen doen hun werk natuurlijk ook prima. Indrukwekkend doch inderdaad wat eenvormig.

avatar van gherdt
En die remix tsja. Zo onheilspellend en suizend kom je ze zelden tegen. Hoebedoelu episch en geweldig?

avatar van T.O.
Erg interessante en spannende muziek van deze artiesten, ik ga deze zeker nog eens helemaal beluisteren.

Die Villalobos-remix vind ik trouwens schromelijk overschat.

avatar van dj maus
Ach, Villalobos is typisch zo'n artiest met grote voor- en tegenstanders. De man trekt zich nergens iets van aan en dat leidt bij sommigen de aandacht van de muziek af.

avatar van Dorstlesser
Compromisloos, broeierig, duister, exotisch, kraakhelder, swingend, dikke bas!