Deep Purple - New, Live and Rare (1980)

1 stem

Label: Trash

1. Hush [Live] (4:06)
  2. Painted Horse (5:17)
  3. Cry Free (3:24)
  4. Child in Time [Live] (11:55)
  5. Strange Kind of Woman (4:02)
  6. I'm Alone (3:03)
  7. When a Blind Man Cries (3:30)
  8. Wring That Neck [Live] (12:22)
avatar van B.Robertson
Japanse compilatie die het meeste materiaal van Powerhouse uit 1977 bevat en nadien meerdere malen op CD is uitgebracht (ik heb de derde oplage uit 1993 van Metal Mania en in 2008 was de meest recente heruitgave). New Live and Rare was van oorsprong een EP (serie) die B-sides, live- en rare tracks op 7" vinyl bevatte en de LP Powerhouse bracht o.m. de resterende livenummers van de opnamen voor Concerto for Group and Orchestra uit september 1969. Die prille versie van Child in Time, voordat het op In Rock verscheen, heb ik altijd erg mooi gevonden; zo die aankondiging die amper applaus genereert, wat na de laatste tonen goed losbarst. Wring That Neck is hier in een voor hun doen niet al te lange versie te horen en Hush klinkt echt meesterlijk hier, fantastisch gezongen ook. De B-sides I'm Alone en het naderhand tot evergreen verworden When a Blind Man Cries zijn tevens pareltjes.