Stereophonics - Oochya! (2022)

Label: Stylus

1. Hanging on Your Hinges (2:57)
  2. Forever (4:24)
  3. When You See It (4:21)
  4. Do Ya Feel My Love? (3:57)
  5. Right Place Right Time (4:42)
  6. Close Enough to Drive Home (4:05)
  7. Leave the Light On (4:54)
  8. Running Round My Brain (3:30)
  9. Every Dog Has Its Day (4:48)
  10. You're My Soul (5:22)
  11. All I Have Is You (5:44)
  12. Made a Mess of Me (3:59)
  13. Seen That Look Before (4:23)
  14. Don't Know What Ya Got (4:49)
  15. Jack in a Box (2:17)
avatar van Poles Apart
Hanging On Your Hinges

Duurt overigens nog behoorlijk lang voordat deze in de winkel ligt. Geen idee waarom het zo lang moet duren als alles afgerond is.

avatar van Wickerman
Misschien omdat er zulke wachtrijen zijn bij de vinylfabrieken?

avatar van Wickerman
Het is in ieder geval weer een flinke lijst met nummers. Nu is kwaliteit bij deze band de laatste jaren vaak ondergeschikt aan kwantiteit, maar de eerste single klinkt al fijntjes. Beetje Pull the Pin achtig, een ondergewaardeerd album uit het oeuvre van de band, met toch wel een aantal verborgen parels. Als de band minder op safe speelt en flink losgaat, kan het nog een aangename verrassing worden.

avatar van Michiel Cohen
De tracks zijn bekend maar het komt pas op 4 maart 2022 uit? Bij mij gaan alle alarmbellen rinkelen.

Want?

avatar van coldwarkids
Michiel Cohen schreef:

Leef jij onder een steen?

coldwarkids schreef:

Leef jij onder een steen?

Dat is het probleem. Juist niet.

Alvast 2 steengoed nummers

dranky schreef:
Alvast 2 steengoede nummers

Right Place Right Time

Gaat ook op mijn lijstje, nog optredens van deze band gepland ?

avatar van Wickerman
Door die laatste single, was ik wel erg benieuwd, maar het hele album bleek wel een hele zit. Ik hoor, op het eerste gehoor laat daar geen misverstand over bestaan, een band die beter kan. Dat ze nu een plaat met opgewarmde leftovers presenteren zegt misschien al genoeg…

avatar van Timk
Ondanks dat mensen bij eerdere albums al negatief waren over de Stereophonics, was ik elke keer toch wel weer blij enthousiast. Tuurlijk was het ene album weer beter dan de andere, maar vergeleek ik bijna nooit iets met eerder werk, ook omdat je weet dat zo iets vaak niet meer geëvenaard word. Vol enthousiasme deze aangeschaft maar poeh dat was me best wel even een zit. Het wordt nergens echt slecht, maar er is geen nummer wat echt bij mij blijft hangen. Zoals Wickerman al mooi beschreef: “opgewarmde leftovers” omdat we hier toch praten over de Stereophonics waar ik al 25 jaar een zwak voor heb, bij deze toch een (krappe) voldoende. ***

Ik vind het een uitstekende plaat, het had nog beter gekund met een beetje schrapwerk maar ik word hier wel blij van. Dat er songs bij zijn die al wat ouder zijn en hier pas hun plaats vinden doet voor mij niets ter zake, het zijn Stereophonics songs en er staan verdomd goeie op

avatar van Olivia
Vroeger een groot fan van deze band (op mijn 16e al, zag ik in een oude schoolagenda, en ik ben nu eind 30). Ergens bij album zoveel is mijn interesse echt wel een stuk minder geworden. Bij deze band lijkt het de afgelopen 10 jaar allemaal zo erg op elkaar....per album waren er misschien 2 of max 3 nummers die er voor mij uitsprongen.
Nu hoorde ik vorig jaar Hanging on Your Hinges en later Do Ya Feel My Love en ik werd weer redelijk enthousiast. Niks kan natuurlijk tippen aan de eerste 3 albums, dat is een feit. Maar ik wilde Oochya toch een eerlijke kans geven. Ik luister hem nu voor de tweede keer en het blijft nog niet allemaal hangen. Soms heeft dat een beetje tijd nodig. In elk geval is de sound weer degelijk, evenals de zang van Kelly Jones. Eigenlijk kan er niet zoveel fout gaan met deze band. Alleen spetteren zoals in de zeroes lukt ze niet meer.

avatar van Michiel Cohen
Een paar goede tracks. Deze band is stapje voorstapje op de weg terug naar het succes van weleer .