Hans Zimmer - The Dune Sketchbook (2021)

Duitsland
Score
Label: WaterTower

1. Song of the Sisters (16:25)
  2. I See You in My Dreams (18:25)
  3. House Atreides (13:54)
  4. The Shortening of the Way (11:14)
  5. Paul's Dream (7:03)
  6. Moon Over Caladan (8:34)
  7. Shai-hulud (9:47)
  8. Mind-killer (11:11)
  9. Grains of Sand (5:12)

met Klaus Schulze

avatar van thomzi50
Ergens is het jammer dat Hans Zimmer pas nu hij artistiek gezien al jaren over zijn top heen is zulke sketchbooks uitbrengt: wat had ik ze graag gehoord van Thin Red Line (wel officieus te beluisteren natuurlijk), The Rock, Gladiator, noem het maar op. Maar ook fijn dat deze er is. De officiële score moet nog komen, dus geen idee hoe die zich hiertoe verhoudt en wat hij met dit materiaal heeft gedaan, maar dit is in elk geval een fijne verzameling lange, opzwepende, boeiende, soms wat bombastische muziek. Dark Phoenix (en dan vooral het sketchbook) van die film is niet ver weg, héél geïnspireerd klinkt het op het eerste gehoor niet, maar het is ook duidelijk geen tussendoortje. En Zimmer blijft als componist van de buitencategorie, dat bewijst hij ook hier.

avatar van meneer
Ik heb afgelopen zomer weer eens het 1e deel opgepikt en gelezen. En wat blijft het een mooi boek. Waar ik bij het lezen van In de Ban van de Ring altijd de muziek van een Duke en een Abacab van Genesis draaide (en nog steeds 4 Hobbits door de bossen hoor lopen als ik deze muziek draai) heb ik bij Dune dit nooit echt gehad. Een week of wat geleden een tweetal nummers van Zimmer van Dune gehoord. Maar deze nummers zijn dan weer van Music from the Soundtrack ?

Paul's Dream (Dune: Music from the Soundtrack) - Single by Hans Zimmer | Spotify - open.spotify.com Staat wel op The Dune Sketchbook.

En Eclipse (From Dune: Original Motion Picture Soundtrack) - [Trailer Version] - song by Hans Zimmer | Spotify - open.spotify.com Misschien een onderdeel van één van de langere nummers van The Dune Sketchbook ? Hier viel mij natuurlijk Eclips van Pink Floyd op.

Ik zie zeer uit naar de film. Het boek is episch, ik hoop deze (3e) verfilming ook. En daarna de muziek.

avatar van Michiel Cohen
thomzi50 schreef:

Ik zou maar heel snel gaan luisteren naar de officiële score. Die is op 17 september uitgekomen. Ga je geen spijt van krijgen.

avatar van jorro
Een erg fraai album. De film ga ik vast nog wel eens bekijken maar alleen de muziek (van het sketchbook) is ook al een feestje. Ik ga dit de komende tijd nog wat vaker beluisteren, hetgeen ook wel nodig is om er een goed oordeel over te krijgen. Het beluisteren van de echte score is hopelijk net zo prettig.
Vooralsnog 4*.

GothamCity
Vind deze toffer dan de andere officiële soundtrack zeg maar.

Ik heb dit Dune Sketchbook op 3LP gekocht in de Mondo Webshop voor maar 30 dollar (+10 verzending):

The Dune Sketchbook - Music from the Soundtrack 3XLP – Mondo - mondoshop.com

Ik lees hierboven dat Hans Zimmer al jarenlang over zijn top is... hij won echter met deze Dune soundtrack de Oscar. En terecht.

De mooiste LP kant hier is wat mij betreft
The Shortening of the Way / Paul's Dream. Schitterend mooi!