Spectres - Hindsight (2021)

Canada
Label: Artoffact

1. Cold War (4:00)
  2. Message from Above (4:04)
  3. Visions of a New World (4:07)
  4. Complications (2:14)
  5. Pattern Recognition (3:06)
  6. Provincial Wake (3:48)
  7. Northern Towns (3:53)
  8. Remote Viewing [Live at Part-Time Punks] (3:19)
  9. Vertigo [Live at Part-Time Punks] (3:45)
  10. Crosses and Wreathes [Live at Part-Time Punks] (4:23)
  11. To the Victor (3:58)
  12. Tell Me (3:41)
Als liefhebber van deze band, dit nieuwe album maar eens geluisterd. Klinkt op het eerste gehoor niet slecht, de livesongs (8 t/m 10) vind ik beter klinken dan op plaat. Verder lijken de eerste vier nummers direct afkomstig uit 1978 en doen me denken aan Warsaw -de voorloper van Joy Division. Slecht en vals gezongen zoals dat hoort bij die (post)punkperiode. Track twee is eigenlijk niet om aan te horen, zo lelijk is het! Het middengedeelte klinkt weer wat toegankelijker als het vorige album, en het laatste liedje zou zo van New Order kunnen zijn. Voor Spectres heeft de tijd gewoon stilgestaan, een spookbeeld uit het verre verleden en ik vind dat prima zo.

SPECTRES - spectresvancouver.bandcamp.com

Aardige verzamelaar van hun werk tussen 2006-2020. Ik vind de live songs eigenlijk nog het beste. Ruime voldoende.