Ulf Wakenius - Taste of Honey (2020)

geen stemmen

Zweden
Jazz
Label: ACT

1. Taste of Honey (4:18)
  2. My Valentine (3:55)
  3. You Never Give Me Your Money (3:01)
  4. Maybe I'm Amazed (4:21)
  5. Blackbird (5:49)
  6. Yes to You (2:50)
  7. And I Love Her (3:20)
  8. Jet (3:03)
  9. She's Leaving Home (4:34)
  10. Our Lives (2:31)
  11. Bésame Mucho (3:07)
  12. Eleanor Rigby (3:57)
Mssr Renard
Ulf is een gitarist (klassiek/jazz) die zelf songs schrijft maar ook vaak popsongs speelt. Hier op deze plaat kiest hij veel Beatles-songs uit. Leuk om Beatles-songs eens op de klassieke gitaar te horen (of jazzgitaar), maar het is ook wel weer wat flauw en banaal. Een beetje kitscherig zelfs. Volgens mij zullen veel mensen dit muzak noemen. Maar nu staat ACT niet echt bekend om experimentele artiesten.

Aangename luistermuziek, maar ook echt niet meer dan dat.

avatar van Broem
Mssr Renard schreef:
Ulf is een gitarist (klassiek/jazz) die zelf songs schrijft maar ook vaak popsongs speelt. Hier op deze plaat kiest hij veel Beatles-songs uit. Leuk om Beatles-songs eens op de klassieke gitaar te horen (of jazzgitaar), maar het is ook wel weer wat flauw en banaal. Een beetje kitscherig zelfs. Volgens mij zullen veel mensen die muzak noemen. Maar nu staat ACT niet echt bekend om experimentele artiesten.

Aangename luistermuziek, maar ook echt niet meer dan dat.

Ben ook kritisch op Beatles coveralbums die in alle soorten en maten verschijnen. Ben dan ook geen rechtgeaard Beatlesfan. Uitzondering op de regel is Al Di Meola - All Your Life (2013) Uiteraard niet de eerste de beste gitarist. Uiterst smaakvol gedaan en een aanrader in dit genre.

Mssr Renard
Broem schreef:

Er is een wat oudere plaat van George Benson, waarop de Beatles-songs op een toch wel lekker cocktail-jazz-maniertje worden gespeeld (ook met Freddie Hubbard en Herbie Hancock).