Ray Bryant - Take a Bryant Step (1967)

1 stem

Jazz
Label: Cadet

1. To Sir with Love (3:05)
  2. Ramblin (3:10)
  3. Natural Woman (2:35)
  4. Ode to Billy Joe (3:13)
  5. Up-Up and Away (3:18)
  6. Paint It Black (3:17)
  7. Pata Pata (3:07)
  8. Poochie (3:07)
  9. Yesterday (2:40)
  10. Paper Cup (2:55)
  11. Doing My Thing (2:40)
  12. Dinner on the Grounds (3:28)
Van Ray Bryant ken ik alleen het album Lonesome Traveler, welke ik zeer hoog aansla.

Soms zie je dan een platenhoes inclusief de naam waarvan je denkt: ik waag de gok.

In dit geval geen slechte gok, maar ook niet eentje waar ik stijl van achterover sla: net als bij pop en rock zijn en blijven covers soms een beetje riskant. Nu is dat in jazz toch net weer even anders, maar Take a Bryant Step bewandelt de ietwat cheesy weg zoals Quincy Jones ook wel eens doet.

Is dat erg? Nee hoor. Niks mis met af en toe een Yesterday of Paint It Black in een wat gezellige jazz-versie en Pata Pata blijft natuurlijk ook een leukerd, maar het staat wel heel ver af van Lonesome Traveler.

Take a Bryant Step is voor de afwisseling, voor de leuk.