38 Special - Collected (2021)

Label: Music on Vinyl

21. Comin' Down Tonight
  22. The Sound of Your Voice
  23. Rebel to Rebel
Mssr Renard
Een flinke, uitgebreide collectie op dubbel-lp. het ziet er verzorgd uit en tot en met de plaat Bone Against Steel (1991) staan er songs op. Er staan geen songs van ná die tijd op, wat ook wel weer jammer is, maar soit.

Leuk voor lp-draaiers die geen zin hebben om al die oude lp's bij elkaar te gaan zoeken. Voor degene die al die oude lp's wel al hebben, kan ik me voorstellen dat dit niet erg boeiend is.

avatar van gaucho
Ik heb verscheidene singles, LP's en CD's van de band. Die coveren ongeveer deze periode (inclusief het later verschenen Resolution-album), dus ik ben wel gesteld met .38 Special. Toch leuk dat hier in Nederland nog een dubbel-LP van verschijnt, hoewel de band zelfs in hun Amerikaanse hoogtijdagen in Nederland commercieel geen deuk in een pakje boter schopte. Ben dan ook benieuwd of hier een markt voor is. Wellicht internationaal, want ook in het buitenland worden MOV-persingen doorgaans wel gewaardeerd.

Goede samenstelling overigens, alle essentiële nummers staan er wel op. De hits, maar ook mijn favoriete albumtrack Chain lightning, wat is echt een wereldnummer vind.

gaucho schreef:

Alleen niks van Resolution (Schijnbaar heel lastig om die rechten te krijgen).

Heel vreemd, maar ik vind Resolution hun meest volwassen plaat. En stiekem hun beste. Maar op elke 70's en 80's plaat van hen staat toch ook echt erg goede songs.

Zelfs hun tijd zonder zonder Barnes heeft wel wat aardigs opgeleverd (redelijk volwassen AOR-platen met ik geloof Max Werner).

avatar van gaucho
Mssr Renard schreef:
Alleen niks van Resolution (Schijnbaar heel lastig om die rechten te krijgen).

Haha, bijna goed. Max Werner is van Kayak. Ik moest het ook zelf even opzoeken, maar volgens Wikipedia gaat het om ene Max Carl. De albumverkopen liepen terug, maar met het nogal mellow uitgevallen Second chance scoorden ze wél hun grootste Amerikaanse hit destijds.

Resolution is - maar dat weet je ongetwijfeld - uitgegeven op een klein onafhankelijk label, daar zal het wel mee te maken hebben. Ach, zolang we die plaat (althans de CD in mijn geval) zelf hebben, zit ik daar niet zo mee. Al verscheen voorganger Bone against steel ook al op het veel kleinere Charisma-label, en dat was kennelijk geen probleem. Maar dat label valt volgens mij, net als A&M, tegenwoordig gewoon onder de Universal-vlag.

Hun beste vind ik het niet, maar Resolution is gewoon een goed album, beter dan de drie die eraan vooraf gingen. Ik zie dat ik er bij het album een behoorlijk positieve recensie over heb geschreven.

Mssr Renard
Jaren 90 Southern Rock die een beetje mengsel van hardrock, AOR, Bluesrock in hun sound gooiden, kwam voornamelijk uit bij kleinere labels. Het was een zware tijd voor band om iets uit (te mogen) brengen en bandleden kwamen en gingen en kwamen en gingen weer.

Het is wel mijn tiener/twintiger tijd en veel southern rock-platen uit die tijd zijn mij dierbaar (Devil's Canyon van Hatchet, Twenty van Skynyrd, Resolution, de twee VanZant-platen, Diablo Canyon van Outlaws), maar allemaal bij kleine labels en daardoor niet bij Streamingdiensten te vinden (sans Diablo Canyon, die gelukkig wel te streamen is), en da kans dat er van die platen ooit een vinyl re-issue komt is nihil. De cd's heb ik allang niet meer, dus ik zal het moeten doen met de downloads die ergens op een harde schijf staan.