Bachman Turner Overdrive - Collected (2021)

geen stemmen

13. Take It Like a Man
  14. Lookin' Out for #1
  15. My Wheels Won't Turn
  16. Shotgun Rider
  17. Life Still Goes On (I'm Lonely)
  18. Down the Road
  19. For Love
  20. Heartaches
  21. Jamaica
  22. House of the Rising Sun
Mssr Renard
Music On Vinyl geeft deze best wel uitgebreide twee lp-set uit, speciaal voor de lp-luisteraars. Deze is dus niet te streamen nog op cd verkrijgbaar. Ik weet even niet of de songs zijn geremasterd. Er is een soortgelijke dubbel-lp van 38 Special verkrijgbaar.

Omdat ik beide bands wel al gewoon op lp heb, sla ik deze gewoon over, maar wie weet vinden anderen het wel interessant.

Mssr Renard
gaucho, en tegelijkertijd met 38 Special, is deze ook verschenen.

avatar van gaucho
Ik heb een verzamel-CD van ze die vrij compleet is (en vinylsingletjes van hun drie grootste hits). Ik vind BTO minder aansprekend dan .38 Special. Ik was toevallig afgelopen zaterdag bij een Zwolse platenzaak en zag daar een enkele verzamel-LP van deze band voor een zacht prijsje. Ik heb 'm laten staan, maar denk erover om die toch op te gaan halen. Een enkele plaat van BTO is voor mij wel voldoende, denk ik. Leuke hardrock, maar ook een beetje vaak hetzelfde kunstje, al kwamen ze ook met zo'n heerlijk soft jazzrock-nummer als Lookin' out for number one, wat ik destijds wel verrassend vond. Blue collar is van hetzelfde laken een pak.

Mssr Renard
Ik twijfel ook. Want volgens mij is het gewoon voldoende om de eerste 5 a 6 platen te hebben, en dan volstaat een oude verzamelaar wel. Hun gooi naar meer melodieuze rock en het inroepen van songwriters (Bryan Adams en Jim Vallance!!!) was niet een erg goede keuze. Rauw waren ze juist op hun best. Ze hadden de punk gewoon kunnen overleven als ze rauw waren gebleven, me dunkt.