Black Map - Melodoria (2022)

Metal / Rock
Label: Minus Head

1. Chasms (4:48)
  2. Super Deluxe (4:40)
  3. Nothing Over Me (3:26)
  4. Capture the Flag (4:31)
  5. Madness (3:48)
  6. Witching Hour (4:09)
  7. Left for Dead (3:27)
  8. In the Wires (3:59)
  9. Burnout (Do You Mind?) (4:20)
  10. Melodoria (5:40)
avatar van legian
De single Super Deluxe klinkt best vermakelijk. Kwam een beschrijving tegen als een radio vriendelijke Tool met de hoekigheid van Karnivool en Soen. In de beschrijving kan ik me niet echt vinden, maar het klinkt allerminst vervelend.

avatar van berwt
legian schreef:

Heu nee, dat zijn ook niet de referenties die bij me opkomen. Al begrijp ik het wel en kan ik ook niet meteen betere vergelijkingen bedenken.

Dan maar zonder. Wat maakt het uit? Deze plaat raakt me enorm en zal ongetwijfeld meedingen naar de oppergaai op het einde van het jaar. Super Deluxe en Witching Hour kan ik noemen als persoonlijke blikvangers, maar ik hoor in feite slechte noch matige nummers.

Ik hou het voorlopig op een voorzichtige 4*.

avatar van Alicia
Het klinkt niet helemaal net als, maar ik gooi 'm toch op het stapeltje Vola, Voyager en dergelijke. Black Map maakt stevige rock/pop met een fijne zanger, mooie liedjes en ja… in andere tijden is dit wellicht een beetje…'radiovriendelijk'.

Bovendien is de muziek op dit nieuwe album over het algemeen goed dansbaar en dat vind ik altijd zo leuk.

Jammer is wel dat ik dit album een beetje laat ontdek, maar het is gelukkig nou ook weer niet té laat.