April March - Paris in April (1996)

Label: Sympathy For The Record

1. Chick Habit (2:08)
  2. Poor Lola (2:23)
  3. While We're Young (2:29)
  4. Brainwash Part II (2:27)
  5. Moto Shagg (2:38)
  6. The Land of Go (2:28)
  7. La Chanson de Prévert (2:48)
  8. Laisse Tomber les Filles (2:07)
  9. Tu Mens (2:25)
  10. Le Temps de L'amour (2:35)
  11. Pauvre Lola (2:21)
  12. La Fille a La Moto (2:27)
  13. Le Temps des Yoyos (2:28)
  14. Chez les Yéyé (2:28)
Bij mensen die de film Death Proof van Quentin Tarantino gezien hebben gaat bij het zien van de naam April March misschien wel een lichtje branden en al helemaal als ze het nummer Chikc Habit horen. Het is inderdaad de afsluitende song van die film en het staat ook op de bijbehorende soundtrack.
April March komt uit de VS en zingt in zowel engels als frans. In Frankrijk is ze dan ook behoorlijk populair. Hier niet echt, maar door de bijzondere oren van Tarantino staat ze nu wat meer in de belangstelling en wie weet zullen meerderen haar nu ontdekken.
Chick Habit is de vertaling van Laisse Tomber les Filles. Dit nummer was overigens ook al te beluisteren in de film 'But I'm a Cheerleader' en is misschien ook bekend van France Gall. U zegt Serge Gainsbourg? Dat klopt want die heeft het ook geschreven.
Veertien liedjes die nooit de 3 minuten overschrijden en een enorm jaren '60 cheesy-pop gevoel hebben. Wat dat aan gaat staat Chick Habit model voor het hele album.
Het is ook allemaal van die typische Tarantino-soundtrack muziek.
Toch moet ik eerlijk toegeven dat juist die soundtracks zo sterk zijn door de veelzijdigheid daarvan en de nodige afwisseling.
Bijna 35 minuten cheesy pop is net iets te veel van het goede, wat niet wil zeggen dat ik het erg leuk vind te horen en als er eens een nummer van dit album d.m.v. de shuffle voorbijschiet kan ik absoluut niet stil blijven zitten.