Robin Gibb - Robin's Reign (1970)

Label: Polydor

1. August October (2:30)
  2. Gone Gone Gone (2:53)
  3. The Worst Girl in This Town (4:28)
  4. Give Me a Smile (3:05)
  5. Down Came the Sun (2:43)
  6. Mother and Jack (4:00)
  7. Saved by the Bell (3:02)
  8. Weekend (2:07)
  9. Farmer Ferdinand Hudson (3:00)
  10. Lord Bless All (3:16)
  11. Most of My Life (3:00)
  12. One Million Years (4:00)
Pieter Paal
In een Bee Gees biografie heb ik gelezen dat Robin zelf niet zo blij was met resultaat van zijn eerste solo-album en dat hij er verder niet meer aan herinnerd wil worden.
Naast de prachtige hits 'Saved by the bell', 'One million years' en de tip 'August october' bevat dit album nog een heleboel andere pareltjes zoals 'Gone gone gone' en 'The worst girl in this town'.
De mellotron is op dit album dominant aanwezig, maar dat heeft hier ook wel zijn charme.
Het heeft wel lang geduurd, maar hij is een paar jaar geleden toch als cd uitgebracht.
In het Engelse blad Uncut las ik dat er in de archieven nog een aantal overgebleven banden van deze sessies liggen en dat er ook al iets als bootleg uitgebracht is. Ik ben heel nieuwsgierig naar die opnamen, want als dit al heel mooi is hoe zullen die opnamen dan wel niet klinken. Misschien dat Atco die tracks ook op cd wil uitbrengen, desnoods als bonus-cd bij dit album leveren, een expanded version.

avatar van Tribal Gathering
Pieter Paal schreef:

Bedoelde hij niet de hoes. Mijn hemel, wat een lelijk ding.

Harald
Tribal Gathering schreef:

Bedoelde hij niet de hoes. Mijn hemel, wat een lelijk ding.

Volgens mij gaat het op deze site toch om de muziek, toch?

Pieter Paal
In de Bee Gees Biografie uit 1979 staat dat hij niet tevreden was met het resultaat en er niet aan herinnerd wil worden en dat het album veel te vlug opgenomen is.

beaster1256
ken alleen de single august october die ik zeer goed vond , saved by the bell vond ik goed maar heb het nummer vroeger teveel gehoord

van de rest van het album ken ik niks

avatar van Poles Apart
Ik heb ook het eveneens uit 1970 stammende, en nooit officieel uitgebrachte "Sing Slowly Sisters", wat even goed is als "Robin's Reign", maar als geheel wat spookachtiger en vreemder klinkt.

Poles Apart schreef:

Ik vind Robin's reign zijn beste solo album. Het album How old are you komt op de tweede plaats.
Op dit album hangt zo'n barokke sfeer die mij wel bevalt.
Barry en Maurice kwamen datzelfde jaar met het album Cucumber Castle met o.a. nummers die in de t.v. special voorkomen.
Eind 1970 waren ze weer met z'n drieen te horen op het redelijke album 2 years on.
Laten we hopen dat het Rhino of het Atco label Sing slowly sisters van Robin Gibb een keer officieel gaat uitbrengen.
Ik ken alleen die bootleg versie die van (krakende) acetates (proefpersingen/lakplaten) afkomstig zijn.
Het zou mij niets verbazen als op een dag Robin's reign en Sing slowly sisters als dubbel-CD zal verschijnen.
In 1969/1970 waren alle Bee Gees bezig met solo opnamen. Dit leverde interessante muziek op. Enkele nummers zijn ook als singles verschenen. Helaas zijn The loner van Maurice Gibb en The kid's no good van Barry Gibb alleen als bootlegs te verkrijgen.