Green Desert Water - Black Harvest (2021)

1 stem

Spanje
Label: Small Stone

1. Sacred Tree (3:55)
  2. Dead Sacred Tree (4:21)
  3. Too Many Wizards (3:36)
  4. Black Harvest (7:10)

met Kent Stump

5. The Whale (5:03)
  6. Shelter of Guru (8:06)
  7. Soul Blind (6:41)
Mssr Renard
Lekker rauwe power-trio fuzz/stoner/blues rock uit Spanje. De band gaat lekker te keer, maar blijft groovy met hier en daar een lekker stoner/spacey sfeertje. Leuke hoes, leuke band, leuke plaat. Kent Stump van Wo Fat speelt mee op het titelnummer. De zanger heeft een accent, maar een kniesoor die daarover valt, want hij zingt gewoon hartstikke goed. Volgens de band speelt de bassist fuzz-bass, dus dan weet je het ook alvast.

Als je mij had verteld dat deze plaat uit 1970 of 1971 was had ik het gelooft. Een band om in de gaten te houden, en tot die tijd kunnen we deze lekker blazen.

Tip: het epische Shelter of Guru dat lekker sleept en plotseling tegen het eind versneld, doorspekt met gitaarsolo's.

avatar van legian
Mssr Renard schreef:

Ach, het past wat mij betreft wel bij het rauwere geluid dat ze hebben. Hoewel Soul Blind dan wel weer lekker zwoel wil klinken in die opening. Erg lekkere plaat in ieder geval. Ga de band maar in de gaten houden.