Ann Marie - Hate Love (2021)

R&B / Soul
Label: Zulu (I)

1. Blueprint (1:47)
  2. Hate Love (2:42)
  3. Favorite Love Song (2:44)
  4. Real (2:44)
  5. I Need (2:24)
  6. Twin (3:14)

met Tink

7. Yo Body (2:53)
  8. Nights Like This (1:40)
  9. Should've Cheated (3:39)
  10. Taste Me (2:33)
  11. Thirst Trap (3:04)
  12. Changes (2:16)

met Yung Bleu

13. Focused on Me (2:33)
  14. Betta Than Sex * (2:02)
  15. Check for Me * (3:14)

met Chris Brown

16. Toxic * (2:24)
  17. Numb * (2:08)
avatar van MetalMike
Dark, raw en moody is wat de huidige moderne R&B een beetje is. Soms komt het geforceerd over, dat heb ik bij Ann Marie niet. Hoewel haar vorige plaat soms een beetje een gemaakte stoere houding had, maar wie gaat die fase nu niet door!? Hier zijn het weer echt de muziek en de artiest die aan het stuur zitten.
Ben niet zo gek op duetten, maar het nummer met de andere grootheid Tink "Twin" mag er zeker zijn. Mijn favorieten op deze zalige cd zijn onder andere het titelnummer en het geweldige "Should've Cheated", wat gaat ze daar heerlijk met haar stem alle emoties af, geweldig. Ze grijpt me daar met haar stem echt vast en laat me niet los! Dat nummer heeft ook een heerlijke 80'ties vibe.
Enige wat me niet zo bevalt is "Taste Me", ligt er net even te dik bovenop, had beter gepast op de vorige cd wat dat aangaat. Verder is het puur genieten, met het ijzersterke "Focused On Me" als afsluiter van de reguliere uitgave. Check ook de Deluxe uitvoering, heeft nog 4 nummers extra, "Numb" is daar echt een nummer die je niet mag missen.

Ze heeft iets speciaals wat vele anderen gewoon missen, een eigen stijl en stem. Ze blijft groeien als zangeres en artiest. Ze verdient een grotere, veel grotere status en bekendheid, maar stiekem hoop ik dat ze een relatief onbekende undergound parel blijft en daardoor lekker puur werk blijft uitbrengen.
Momenteel is deze geweldige meid zeker één van mijn favoriete artiesten.

(en goeie god, wat een geweldige hoes)