Hamish Hawk - Heavy Elevator (2021)

Label: Assai

1. Vivian Comma (3:00)
  2. This, Whatever It Is, Needs Improvements (3:44)
  3. The Mauritian Badminton Doubles Champion, 1973 (3:38)
  4. Bakerloo, Unbecoming (4:02)
  5. Your Ceremony (3:18)
  6. Caterpillar (5:36)
  7. Daggers (3:39)
  8. Heavy Elevator (4:46)
  9. Calls to Tiree (3:12)
  10. New Rhododendrons (5:13)
Van een weergaloze schoonheid is hij, deze lp van de Schotse songwriter Hamish Hawk. Luister maar eens naar The Mauritian Badminton Doubles Champion, 1973 waarin we flarden van The Smiths horen, afgewisseld met een vleugje Divine Comedy terwijl op de achtergrond Jarvis Cocker op de deur staat te kloppen. Bakerloo, Unbecoming zit vol ingehouden uitbarstingen en is een van de vele hoogtepunten van een plaat die geen zwakke momenten kent. Er zijn nog 3 maanden te gaan maar voor mij plaat van het jaar !

Een lekker in het gehoor liggend album van de Schotse singer-songwriter Hamish Hawk. Het album bevat 11 nummers. We horen songs in verschillende genres zoals indie rock (het nummer Bakerloo, Unbecoming), postpunk (Caterpillar) en ingetogen nummers (Heavy Elevator en New Rhododendrons). Het meest catchy nummer vind ik The Mauritian Badminton Doubles Champion, 1973. Liefhebbers van de muziek van Scott Walker (eind jaren ’60), Richard Hawley, The Smiths en The Divine Comedy kunnen hun hart ophalen bij deze plaat van Hamish Hawk. Jammer dat dit album zo weinig aandacht krijgt in de Nederlandse media.