Liza Weald - Shape of the Dunes (2021)

Uitgebracht in eigen beheer

1. The Hologram (4:01)
  2. Shape of the Dunes (3:13)
  3. Take You Home (3:34)
  4. The Night's Dwelling (3:35)
  5. Shape of the Dunes [Live in Rotown] (2:57)
avatar van Cherubini
Deze week geluisterd naar 3 EP’s die alle 3 in (of vanuit) Rotterdam tot stand zijn gekomen.Alle 3 vinden hun roots in de folk. Maar laten het daar zeker niet bij. De songs zijn opgetuigd met verrassende arrangementen. Belletjes, koortjes, blazers ,strijkers en backing vocals zorgen voor steeds weer een verrassend en spannend kleurbeeld. Alle drie zo maar tot het beste behorende wat er dit jaar in mijn oren kwam.
Waaronder het eerste legsel van deze geboren Brabantse. Maar luister ook eens naar Sommerhus https://www.musiceer.nl/album/832711 of Ilsha Ilsha - MusicMeter.nl. Kennen zij elkaar? Is er sprake van een nieuwe folkscene in de havenstad ? Misschien dat iemand anders dat weet.Ik ben alleen bekend met wat er via de streaming tot mij kwam. En dat is zeer aangenaam.
Liza legt de lat meteen hoog. Dat moet misschien ook wel want het aantal vrouwelijke singersong writers die met een album komen dit jaar, daar kan je waarschijnlijk moeiteloos de JC Arena mee vullen. Dan moet je wel onderscheiden.En dat doet ze.